Un tânăr dispărut în Bucegi în urmă cu peste o lună, găsit mort după ce ploile i-au adus rucsacul într-o vale

Un tânăr dispărut în Bucegi în urmă cu peste o lună, găsit mort după ce ploile i-au adus rucsacul într-o vale

Salvamontiştii din staţiunea prahoveană Buşteni au găsit, duminică, trupul unui tânăr dispărut în urmă cu aproape o lună şi jumătate în Masivul Bucegi. Tânărul a urcat pe munte, şi-a lăsat bicicleta la cabana Caraiman şi a plecat mai departe, însă nu a revenit. Acţiunea de duminică a fost organizată după ce ploile au adus la vale rucsacul băiatului.

Medicii de la Spitalul Judeţean din Ploieşti cer ajutor. Peste 50 de suspecţi COVID-19 aşteaptă rezultatul pe 17 locuri. „Situaţia poate deveni dramatică“

Medicii de la Spitalul Judeţean din Ploieşti cer ajutor. Peste 50 de suspecţi COVID-19
aşteaptă rezultatul pe 17 locuri. „Situaţia poate deveni dramatică“

Reacţie fără precedent a medicilor urgentişti din cadrul Spitalului Judeţean Ploieşti (SJU). Într-o scrisoare deschisă adresată directorului general al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, medicii din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe reclamă condiţiile improprii în care sunt nevoiţi să acorde asistenţă medicală.

Cei din Consiliul Europei cer Statelor Membre „să întărească protecţia datelor personale în contextul supravegherii cibernetice exercitate de serviciile de informaţii prin promovarea unui instrument internaţional legal valabil care să ofere măsuri democratice şi eficiente de protecţie în domeniu“, recte sprijinind aplicarea şi extinderea aşa-numitei „Convenţii 108“.

acum 11 zile · comentarii (56)

A făcut deja epocă şi râuri de cerneală au curs pe tema disputelor turco-elene din Estul Mediteranei şi Mării Egee. Am citit tot ce se putea scrie şi tot ce s-a publicat, cu foarte multe speculaţii, aberaţii, exagerări, titluri bombastice, doar-doar mai citeşte cineva.

acum 12 zile · comentarii (45)

Ca om care a trăit în şcoală 35 de ani, inclusiv în funcţia de director, caut şi nu găsesc răspunsuri la multe întrebări. Ca mine sunt mulţi alţi profesori şi directori care mai au câteva zile până la deschiderea şcolilor în condiţii cu totul excepţionale. Îi rog pe cititorii care lucrează în învăţământ să completeze, la comentarii, cu alte întrebări şi răspunsuri. Pe cele mai interesante le voi posta în articol.

acum 12 zile · comentarii (8)

A trecut o lună de proteste la Minsk împotriva rezultatelor alegerilor din Belarus. Aleksandr Lukashenko a continuat întreaga pleiadă de acţiuni de imagine – apare în vestă antiglonţ, cu puşca în mână, în posturi războinice, acuzând Occidentul că vrea să-i ocupe ţara, punând trupele în alertă la graniţa cu Polonia şi ţările baltice.

acum 12 zile · comentarii (25)

Avem o afirmaţie  care, fie şi doar pe plan moral, vine să ne încurajeze ca o bătaie prietenoasă pe umăr: Secretarul General al NATO a spus că Marea Neagră reprezintă o regiune strategică şi intenţia Alianţei este să-şi întărească prezenţa aici.

acum 12 zile · comentarii (80)

De la prăbuşirea Uniunii Sovietice şi până în prezent, politica externă a Federaţiei Ruse a fost marcată de un parcurs evolutiv interesant, parcurs influenţat atât de schimbările care au avut loc pe plan intern, cât şi de metamorfozele produse pe plan internaţional. Pe plan intern, căderea monolitului sovietic a forţat noua conducere post-comunistă să renunţe la vechea identitate imperialistă din timpul Războiului Rece.

acum 12 zile · comentarii (47)

Aprecierea publicului, a presei, pentru actuala guvernare susţinută şi de preşedintele Iohannis se baza pe speranţa că reprezintă „altceva”, în raport de guvernările anterioare. În parte reprezintă dar, pe măsură ce trece vremea, găsim tot mai multe asemănări frapante cu vechile guvernări. Câteva dintre evenimentele petrecute în ultimul timp pot fi argumente ale acestei afirmaţii.

acum 13 zile · comentarii (13)

Conceptul de restaurant este asociat în zilele noastre cu un spaţiu elegant în care lumea se întâlneşte pentru a lua masa. Mai mult de atât, acum există fel de fel de restaurante, cu diferite specifice, de la mâncare tradiţională la preparate exotice sau combinaţii mai puţin obişnuite.

acum 13 zile · comentarii (4)

Andrei Cornea, într-un articol din Dilema veche, găseşte un pretext să mai expună o dată linia conservatoare, retrogradă şi 'boieromintească'  a grupului din care face parte în schimbarea titlului romanului Zece negri mititei de Agatha Christie, considerat a avea conotaţii rasiste chiar de către moştenitorul legal al drepturilor de publicare (Este vorba despre versiunea franceză, căci ediţia americană avea titlul schimbat de multă vreme.)

acum 13 zile · comentarii (97)

A trecut timpul aluziilor subtile şi ameninţărilor şoptite discret. Tensiunea evoluează exponenţial între Grecia şi Turcia, cu un reflex direct şi extrem de neplăcut asupra întregii Alianţe a Atlanticului de Nord care se dovedeşte - cel puţin până în acest moment - incapabilă să impună dezescaladarea situaţiei.

acum 13 zile · comentarii (84)

Trilogia Amintiri din trecutul Terrei relatează răspunsul şi transformarea umanităţii ca urmare a realizării că o flotă extraterestră se îndreaptă spre Pământ, urmând să ajungă aici în 400 de ani. Deşi este operă science fiction, ar putea să fie la fel de bine catalogată drept un thriller geopolitic, cu o mulţime de elemente care pot să ne înveţe câte ceva despre China din prezent.

acum 14 zile · comentarii (7)

Văzând în presă şi la televiziuni câte probleme nerezolvate ridică deschiderea anului şcolar, premierul Orban şi-a propus să amâne până la 1 octombrie acest eveniment din viaţa şcolară. După ce au pierdut 3 luni din predarea materiei în anul şcolar trecut, fără a avea timpul necesar recuperării materiei, acum elevii mai au un „cadou otrăvit”: încă două săptămâni de vacanţă.

acum 15 zile · comentarii (17)

Dacă faci parte dintr-un departament L&D sigur te-ai gândit cum se va transforma învăţarea în compania ta şi cum îi vei măsura eficienţa. Pentru a creşte performanţa în orice condiţii, iată 4 aspecte de care să ţii cont atunci când măsori rezultatele învăţării online, fie că se face in house sau prin parteneri.

acum 15 zile · comentarii (0)

Cine poate trage la răspundere pe cine, în ce condiţii şi între ce limite se poate desfăşura acţiunea respectivă? Iată întrebările - până acum fără răspuns - reactivate în cancelariile ţărilor care contează în construcţia de forţă pe plan internaţional, silite acum să reacţioneze la cazul Navalnîi.

acum 15 zile · comentarii (64)

Este foarte probabil să asistăm la un haos generalizat la început de an şcolar, dacă nu înţelegem exact ce trebuie să facem pentru a evita această situaţie nedorită. Există riscul ca mulţi profesori în vârstă, şi/sau cu boli importante, să intre în concedii medicale. Apoi, unii părinţi nu-şi vor lăsa copiii la şcoală, cel puţin în primele săptămâni, pentru a vedea care sunt riscurile.

acum 16 zile · comentarii (25)

Irina Greciuhina este o artistă basarabeană, născută în 1982 şi stabilită în Chişinău. Este preocupată de „studiul arhetipurilor feminine“, de femeie ca „fenomen unic, divin şi natural în egală măsură“. A expus, printre altele, la Veneţia, unde a făcut furori, dar primul ei solo show în România are loc în lunile septembrie şi octombrie, în spaţiul expoziţional Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr. 11, sector 1, Bucureşti).

acum 16 zile · comentarii (2)

După unul dintre cele mai catastrofale mandate de primar, în contextul în care până la alegerile din anul 2016 niciun edil al Capitalei nu a avut la dipoziţie, pentru realizarea programului electoral, o majoritate confortabilă în Consiliul General şi o echipă de primari de sectoare care să provină din acelaşi partid, Gabriela Firea încearcă să convingă din nou electoratul bucureştean să-i acorde votul.

acum 16 zile · comentarii (17)

123 de poliţişti, 50 de jandarmi, 14 militari M.Ap.N. şi 10 poliţişti locali, constituiţi în 40 de dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi puncte de verificare, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploieşti, au fost mobilizaţi să verifice respectarea reglementărilor în vigoare, în două comunităţi de romi, Mimiu şi Bereasca.

acum 5 luni · comentarii (60)

Salut, Internet! Numele meu este Bogdan şi sunt elev în clasa a XII-a în Ploieşti. În judeţul meu nu au fost închise şcolile, în oraşul în care locuiesc nu a fost dată zăpada de pe drum, iar patinajul artistic este o probă obligatorie pentru toţi pietonii, deoarece autorităţile nu se ocupă corespunzător de treaba asta cu „iadul alb”.

acum 3 ani · comentarii (29)

Ne hrănim cu bârfe şi cu scandaluri, băgăm certuri în sânge. Nu ne place să intervenim ca să aplanăm un conflict, indiferent că e vorba de cele de amploare în care pot exista repercusiuni serioase sau de cele ridicole în care îţi pierzi zâmbetul tâmp de pe faţă dacă le întrerupi, că doar eşti fanul lor. Cel mai rău e că nu eşti singurul.

acum 3 ani · comentarii (23)