O româncă a trimis 400.000 de dolari unor „vrăjitori“ care să-i ucidă soţul prin magie albă. Banii trebuia purificaţi în fum, dar „au ars“ în conturile escrocilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Laura Burtea, una dintre "vrăjitoarele" care au păcălit-o pe româncă FOTO reginamagieialbe.ro
Elena Laura Burtea, una dintre "vrăjitoarele" care au păcălit-o pe româncă FOTO reginamagieialbe.ro

Un clan de şarlatani din Ploieşti a reuşit să păcălească o româncă stabilită în SUA să-i achite o sumă uriaşă de bani pentru a o scăpa de soţ prin vrăjitorie. Femeia şi alte 11 persoane înşelate de escroci au reclamat faptele la Poliţie.

O româncă stabilită în Statele Unite ale Americii a plătit 400.000 de dolari unei familii de şarlatani din Ploieşti, care i-a promis s-o scape prin vrăjitorie de soţul care ar fi înşelat-o.

Cei cinci membri ai clanului care a pus la cale escrocheria se recomandă vrăjitori de magie albă. Dauna financiară suferită de femeia credulă este incomparabil mai mare decât ale celorlalţi români care au reclamat că au căzut în capcana escrocilor. Alte 11 persoane au sesizat Poliţia că au plătit bani grei, de ordinul miilor de euro, pentru a se vindeca prin farmece de afecţiuni medicale grave.

Cu vorbe bine alese alese, „vracii“ din Ploieşti au reuşit să capteze atenţia oamenilor naivi şi disperaţi, bărbaţi şi femei deopotrivă, pe care-i determinau să se împrumute şi să le trimită averi doar pentru a scăpa de „lucrarea diavolului“, iar viaţa lor să se schimbe radical în bine.

Oamenii înşelaţi au cerut ajutorul autorităţilor abia când şi-au dat seama că nu vor mai primi înapoi niciodată banii trimişi vracilor. Teoretic, potrivit „tehnicii“ prezentate de escroci, bancnotele ar fi trebuit doar „curăţate de diavol prin ritualuri cu fum desfăşurate în India“, iar apoi returnate clienţilor.

Clanul de „vrăjitori“, format Lucian Mantu, Laura Elena Burtea, Maria Burtea, George Anghel Zătreanu şi Suraj Zătreanu, a fost identificat de către poliţiştii din Ploieşti. Cei cinci au fost arestaţi preventiv în 2016, în urma unor percheziţii domiciliare, dar Judecătoria Ploieşti a hotărât să-i condamne la închisoare cu suspendare şi la muncă în folosul comunităţii. Pentru recuperarea prejudiciului care depăşeşte jumătate de milion de dolari, instanţa a decis să pună sechestru pe proprietăţile „tămăduitorilor“, doar că valoarea acestora nu se compară cu sumele de bani pe care ar trebui să le recupereze clienţii înşelaţi. Cazul este în continuare instrumentat de instanţele de judecată, aflându-se în faza de recurs la Curtea de Apel Ploieşti. Următorul termen al procesului a fost programat pe 5 februarie 2020, dar cei cinci membri ai clanului sunt judecaţi în stare de libertate.

Tehnica de manipulare a clanului Zătreanu era una clasică. Îşi vindeau „puterile tămăduitoare“ pe site-uri de profil. În momentul în care erau contactaţi de clienţi, nu se lăsau până nu obţineau tot ce se putea de la fiecare în parte, bani, aur şi bijuterii. Dacă nu acceptau să plătească taxele de consiliere, clienţii erau ameninţaţi cu moartea sau că se vor îmbolnăvi de cancer cu metastaze.

De departe cel mai halucinant caz este cel al unei românce stabilite în SUA, care s-a recomandat „vrăjitorilor“ cu numele Lenuca. Femeia naivă a fost determinată de şarlatani să-şi vândă casa şi alte proprietăţi. Toţi banii obţinuţi, 400.000 de dolari, au fost trimişi prin transferuri bancare în România, în cinci tranşe, în intervalul 4-15 septembrie 2015.

Tranşele au variat între 35.500 şi 99.000 de dolari, iar banii au fost retraşi imediat din contul bancar deschis pe numele unui membru al clanului.

Femeia n-a mai văzut banii care trebuia „purificaţi“ în fum. „Tămăduitorii“ s-au scuzat şi i-au spus clientei că dolarii au ars în timpul ritualului, dar să se bucure pentru că diavolul a fost mare, iar acum a scăpat de toate necazurile.

Potrivit rechizitoriului, femeia stabilită în SUA bănuia că soţul o înşală, motiv pentru care a apelat la vrăjitori. Din discuţiile purtate cu aceştia, reiese că femeia chiar îşi dorea moartea bărbatului său pe care-l acuza că a necinstit-o.

„În vederea demoralizării şi creării unui sentiment de ură faţă de fostul soţ, inculpatul i-a confirmat acesteia că fostul soţ a înşelat-o în repetate rânduri. Prin această prezentare denaturată a adevărului, persoana vătămată a fost determinată să-şi dorească moartea fostului soţ prin presupuse farmece şi să le trimită în continuare bani acestora, dar şi să depărteze total de fostul său soţ şi să ia decizia finală în vederea vânzării proprietăţilor“, se arată în rechizitoriul procurorilor.

„- Deci, într-un cuvânt, v-a înşelat de mai multe ori, nu o singură dată, sigur că da. (...) Deci surorile au intrat, au văzut şi mi-au spus. Mai multe relaţii, cu mai multe persoane, unele mai scurte de-o noapte, unele de... m-aţi înţeles?

-Aaaa, ok, domnu’, atuncea spuneţi-mi în cât timp se poate să-l puneţi să doarmă? (...) Dac-a făcut aşa, cum m-a înşelat, atuncea să-i dăm drumul, domnul nu mai merită să trăiască. Eu atunci mă pun astăzi şi iscălesc proprietăţile şi-am terminat tot cu dumnealui“, se arată în interceptările discuţiilor dintre femeie şi un „vrăjitor“ redate în rechizitoriul procurorilor.

Prinsă în mreje, femeia a fost determinată de către şarlatanii din Ploieşti să refuze o croazieră de împăcare propusă de fostul soţ. „Vrăjitorii“ au realizat că, în cazul în care cei doi vor forma din nou un cuplu, clienta lor va anula „lucrarea“ şi vor pierde din mână o sursă uriaşă de bani.

Ca să-şi arate „puterile supranaturale“, şarlatanii aduceau în permanenţă în discuţie povestea tragică a nepotului clientei lor. Tânărul murise înecat, iar bunica lui era convinsă că la mijloc au fost „vrăjuri“.

Şarlatanii au pretins că au luat legătura cu tânărul pe lumea cealaltă: „Spune că a iubit foarte mult viaţa. Mi-a spus că topirea de aur, dacă se va face, el va fi acolo bine. El strigă foarte tare acuma să-l răzbunaţi, fiindcă nu-şi va găsi liniştea până nu-l răzbunaţi“, se mai arată în rechizitoriu.

„Vracii – vrăjitori“ din Ploieşti i-au cerut femeii să le trimită într-o primă fază 266 de grame de aur pentru a fi topit. Doar aşa nepotul şi-ar fi găsit liniştea pe lumea cealaltă, era explicaţia acestora. Toate îndemnurile erau prezentate ca venind din partea spiritului nepotului cu care tămăduitoarea reuşise să ia legătura. Credulă, Lenuca a adunat toate bijuteriile din casă şi le-a trimis în România pentru a fi curăţate de diavol.

„Să facem această topire, fiindcă dacă nu, se poate întâmpla orice. Deci nepotul dumneavoastră mai cere încă două suflete până în şapte ani ca să mai piară două suflete. E vorba de dumneavoastră şi de un seamăn de-al dumneavoastră“, erau ameninţările voalate cu care românca din America a fost determinată să accepte solicitările.

Femeia a trimis bijuteriile din aur în România. Şarlatanii au apelat însă la un truc pentru a-i câştiga încrederea clientei lor. Au trimis aurul înapoi în SUA, „curăţat de diavol“. Aşteptau acum marea lovitură. Banii din vânzarea proprietăţilor. Iar acest lucru s-a şi întâmplat.

„Persoana vătămată a decis să ofere spre vânzare o proprietate şi să trimită toţi banii rezultaţi din aceasta inculpaţilor pentru a fi spălaţi, fiind convinsă că dacă nu va face acest lucru va avea parte de necazuri şi chiar va putea muri“, arată procurorii. Banii intrau într-un circuit sacru, într-o zonă secretă din India, pentru ca apoi să fie retrimişi curăţaţi de spirite rele înapoi în America.

„Se va întâmpla un fum, banii se returnează, numai fumul să intre în trupul lui şi în sufletul lui. Banii se returnează înapoi, mă înţelegeţi?“, aceasta a fost promisiunea cu care femeia a fost determinată să le trimită 400.000 de dolari.

Nemulţumiţi de pedepsele prea blânde primite de cei cinci escroci, procurorii au făcut apel la instanţa superioară. Prejudiciul total, bani plătiţi de cei 12 naivi escrocilor din Ploieşti, a fost stabilit de anchetatori la 412.753 de dolari.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite