O păstrăvărie din Cheia vinovată de poluarea de pe râul Teleajen. A fost amendată de Garda de Mediu

O păstrăvărie din Cheia vinovată de poluarea de
pe râul Teleajen. A fost amendată de Garda de Mediu

Inspector garda de Mediu Prahova

Administratorul păstrăvăriei a produs poluarea de pe râul Teleajen în mod accidental, în timpul unor lucrări de terasare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Accidentul a fost totuşi sancţionat de către inspecotrii Gărzii de Mediu, astfel că poluatorul va trebui să plătească o amendă de 15.000 de lei.

”În urma petiţiei înregistrate la Garda Naţională de Mediu-Comisariatul Judeţean Prahova precum şi a materialului video apărut pe reţelele de socializare, comisarii GNM CJ Prahova împreună cu reprezentanţii Apelor Române au demarat un control în vederea verificării acestora. S-a constatat faptul că la data de 19.08.2020 în zona Valea Stânii , Cheia, pe cursul de apă a pârâului Telejenel, pe o porţiune de cca 1 - 1,5 km aspectul apei prezenta vizual o turbiditate crescută şi miros specific a apelor uzate insuficient epurate.

 Incidentul a fost provocat de decantorul final deţinut de un operator economic cu activitate piscicolă, care pe timpul efectuării unor lucrări de terasare a spaţiului a provocat scurgerea accidentală. În concret, în timpul manevrării unui van de la decantor a fost ridicat stăvilarul de golire al decantorului ceea ce a condus la evacuarea unei cantităţi din namolul depus în cursul de apă împreună cu câţiva puieţi din cultură. În timpul controlului s-a procedat la remedierea situaţiei prin închiderea stavilei, urmând ca operatorul economic să fie sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 15.000 lei”, se arată într-un comunicat de presă al Gărzii de Mediu Prahova.

 Poluarea a fost sesizată de turişti şi de localnici care au anunţat autorităţile.

FOTO Garda de Mediu Prahova

Pe aceeaşi temă: 

FOTO Tupeu incredibil. Concubina unui fost procuror, care ardea ilegal deşeuri periculoase, a mai făcut un incinerator. Cadavre şi munţi de deşeuri

VIDEO Deversări suspecte în Teleajen, la o săptămână de la vizita ministrului Mediului. Primar: „Ce tot răscoliţi?“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările