O parte dintre hotelurile din Prahova, rechiziţionate. Proprietarii au refuzat să primească în carantină români întorşi din ţările „roşii“

O parte dintre hotelurile din Prahova, rechiziţionate.
Proprietarii au refuzat să primească în carantină români întorşi din ţările „roşii“

Unul dintre centrele de carantină din Prahova

Autorităţile din Prahova se confruntă cu o acută criză de spaţii pentru carantină. Proprietarii unităţilor hoteliere refuză să cazeze români recent întorşi din ţările ”roşii”, obligaţi să stea în izolare instituţionalizată timp de 14 zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi primesc bani pentru cazarea lor, 300 de lei pe zi de persoană, cei mai mulţi dintre hotelierii din Prahova au refuzat să pună la bătaie hotelurile şi pensiunile pentru a fi transformate în spaţii de carantină.

Dezastrul lăsat în urmă de ”carantinaţi” este motivul cel mai des invocat de către proprietarii unităţilor de cazare, dar şi lipsa personalului.

Dat fiind această situaţie, autorităţile Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a decis să apeleze la măsura rechiziţionării imobilelor, permisă de ordonanţa militară.

”Ţinând cont de situaţia actuală care impune luarea de măsuri specifice pentru prevenirea răspândirii COVID-19, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (C.J.S.U.) Prahova a aprobat iniţierea demersurilor necesare pentru efectuarea rechiziţiilor de bunuri şi prestări servicii în interes public de către Comisia mixtă de rechiziţii a judeţului Prahova, la solicitarea autorităţilor publice beneficiare.

Beneficiarii rechiziţiilor de clădiri (spaţii de cazare) şi a prestărilor de servicii în interes public vor fi stabiliţi prin hotărâri ulterioare ale C.J.S.U. Prahova, după identificarea acestor spaţii.

Conform Hotărârii C.J.S.U. Prahova nr.28/07.04.2020, măsura excepţională va fi luată cu respectarea strictă a legislaţiei în materie şi în baza „Procedurii operaţionale pentru aplicarea unitară a legislaţiei incidente în materie de rechiziţii de bunuri şi prestări servicii în interes public la instituirea stării de urgenţă sau în cazul prevenirii, localizării şi înlăturării urmărilor unor dezastre“, elaborată de ANRSPS nr. 872PS/18.03.2020.

Decizia C.J.S.U. Prahova are ca scop asigurarea unor spaţii corespunzătoare pentru plasarea în carantină a persoanelor care prezintă riscul de a fi infectate cu noul coronavirus”, se arată într-un comunicat al CJSU Prahova.

Potrivit unor reprezentanţi ai CJSU, sunt vizate hotelurile izolate, dar care au şi o capacitate mare de cazare.

În Prahova, în data de 7 aprilie, se află în carantină instituţionalizată 659 de persoane. Autorităţile locale se aşteaptă la un nou val de prahoveni care vor reveni în ţară până la mijlocul lunii aprilie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: