O nouă rută alternativă pentru coşmarul de pe DN1. Drumul va lega Vălenii de Munte de Buşteni, prin munţii Baiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traseul rutei Gura Vitioarei - Buşteni  FOTO zdp.ro
Traseul rutei Gura Vitioarei - Buşteni  FOTO zdp.ro

O rută alternativă pentru DN1 care să facă legătura între Valea Teleajenului şi Valea Prahovei a fost descoperită de autorităţile din Prahova.

Şoseaua va lega oraşul Vălenii de Munte cu staţiunea Buşteni peste munţii Baiului şi va avea o lungime de aproximativ 70 de kiloemtri.

Vestea bună este că această rută alternativă, care ar putea degreva DN1 de aglomeraţia încercată de toţi şoferii, există parţial, dar are nevoie de reabilitare pentru a suporta un trafic mult mai intens decât în prezent. Partea complicată a proiectului este în zona golului alpin din munţii Baiului. Şi aici există un drum, doar că forestier.

Drumul care va lega DN1 de DN1 include patru drumuri judeţene (DJ 102I, DJ 101T, DJ 102, DJ 100G), porneşte din dreptul staţiunii Buşteni, traversează Munţii Baiului prin gol alpin, coboară către Valea Doftanei apoi urmează cursul pe DJ 102I Brebu- Aluniş-Vărbilău- Poiana Vărbilău şi va ajunge în comuna Gura Vitioarei, respective Vălenii de Munte – DN1A.

Ana Maria Vasile, director exectuiv în cadrul Consilului Judeţean Prahova, a precizat pentru Adevărul că valoarea proiectului este estimată la suma de 45-50 de miloane de euro.

Cea de-a doua alternativă la DN1, drumul care va lega Braşov de Prahova prin Valea Doftanei, este deja în lucru. De aproximativ o lună au început lucrările la primul tronson din Prahova, s-au montat grinzile la primul pod care traversează pârâul Valea Seacă.

drum valea doftanei foto primaria valea doftanei

Au fost montate grinzile podului peste pârâul Valea Seacă FOTO Primăria Valea Doftanei

Drumul are o lungime de 14,6 kilometri în Prahova şi 12 kilometri în Braşov. Din Valea Doftanei se ajunge în Brădet şi de aici, pe DN1A se iese în Braşov.

drum valea doftanei foto primaria valea doftanei

Au început lucrările la drumul care leagă Valea Doftanei de Brădet (Bv) FOTO Primăria Valea Doftanei

Lucian Vileford Costea, primarul comunei Valea Doftanei, a precizat că proiectul este programat să fie finalizat la finalul anului viitor, mai exact în data de 30 decembrie.

Drumul care va face legătura între Braşov şi Prahova prin Valea Doftanei a creat o serie de controverse.. Proiectat în ideea că va putea prelua parte din traficul de pe DN1, drumul nu are continuitate decât prin municipiu Câmpina, a cărui infrastructură rutieră nu este suficient de bine dezvoltată pentru a crea un confort şoferilor care ar alege să ajungă la munte evitând aglomeraţia de pe Valea Prahovei. 

Vă recomandăm şi:

Circulaţie paralizată pe DN1, la intrare în Sinaia, din cauza unor lucrări de asfaltare VIDEO

Premierul Orban, despre scandalul „drumul cumătrului“ din Neamţ: „O furăciune de 80 de milioane de euro“

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite