VIDEO Nunta regală a fostului principe Nicolae cu Alina Binder. Oamenii au strigat „Trăiască viitorul rege al României!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirii Nicolae şi Alina Maria Captură video
Mirii Nicolae şi Alina Maria Captură video

Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai, s-a căsătorit duminică, 30 septembrie, cu Alina Binder, la Biserica Sf. Ilie din Sinaia. Nunta a fost oficiată de ÎPS Calinic, Arhiepiscopului Argeşului şi Muscelului.

GALERIE FOTO DE LA NUNTA REGALĂ DIN SINAIA

UPDATE ORA 16.50 Mirii au ajuns la Cazinoul din Sinaia, unde are loc petrecerea de nuntă, însoţiti pe tot parcursul drumului de mii de turişti şi sinăieni. Oamenii i-au cântat „Mulţi ani trăiască!“, iar un grup de copii a intonat Imnul Regal. Nicolae şi Alina au ieşit pe balconul Cazinoului pentru a saluta mulţimea, dar şi pentru celebrul sărut care pecetluieşte astfel căsnicia lor.

UPDATE ORA 15.30 Generalul (r) Gelaledin Nezir este maestrul de ceremonii al nunţii fostului principe Nicolae cu Alina Maria Binder. Nezir este cel s-a ocupat cu succes de organizarea funeraliilor Regelui Mihai şi anterior ale Reginei Ana. Generalul este şeful de cabinet al ministrului Apărării Naţionale, Mihai Fifor. 

UPDATE ORA 15.15 Caleaşca în care vor urca cei doi miri este lucrată manual, din lemn masiv. Este adusă din Italia de un centru de echitaţie din Craiova şi este prima dată când este folosită. Caleaşca va fi trasă de doi cai negri din rasa frizieni. 

UPDATE ORA 14.30 Mirii au ajuns la biserică, în uralele oamenilor care au strigat: „Trăiască viitorul rege al României!“

UPDATE ORA 14.20 La biserică au sosit şi cele două pereche de naşi. 

UPDATE ORA 14.00 ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului a sosit la biserică, însoţit de un sobor de preoţi, semn că în scurt timp îşi vor face apariţia şi mirii. În faţa bisericii s-au strâns sute de oameni. 

UPDATE ORA 13.30 La biserica Sfântul Ilie au început sa vină invitaţii. Cei mai mulţi sunt transportaţi cu microbuzele de la hotelurile din staţiune unde au fost cazaţi încă de sâmbătă. De altfel, sâmbătă seara, prinţul Nicolae şi Alina au dat o recepţie la hotelul Palas unde oaspeţi din 13 ţări au participat.

UPDATE ORA 13.00 Au început să sosească primii invitaţi pentru slujba religioasă de la ora 14.30. Printre ei se află realizatoarea TV Marilena Rotaru. La slujba religioasă va participa corul Operei Române, condus de dirijorul Daniel Nicolae Jinga. În momentul în care mirii vor intra în biserica, se va intona imnul mirilor „Vino din Liban, mireasă“. 

Nunta regală de la Sinaia - principele Nicolae cu Alina Maria Binder Foto Diana Frîncu

UPDATE ORA 12.45 Hortensii, delphinium şi trandafirii albi sunt florile alese de miri pentru a decora biserica unde se va oficia slujba de cununie. 

UPDATE ORA 11.48 Mai este doar o oră până ce primii invitaţi vor ajunge la Biserica Sf.Ilie din Sinaia unde se va oficia ceremonia religioasă a cununiei, iar organizatorii sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile. Imediat după slujba religioasă de duminică, echipa tehincă ce se va ocupa de flmarea din interiorul bisericii a început să monteze echipamentul. Turiştii vor putea vedea în direct ceremonia religioasă pe un ecran de mari dimensiuni care a fost montat pe troturarul din faţa bisericii.

 Deja în curtea lăcaşului de cult au început să vină turişti, dar şi localnici curioşi să afle amănunte despre nunta dintre Alina şi Nicolae, dar mai ales să-i vadă pe viu pe cei doi miri. 

Au venit turişti din toate colţurile ţării, iar unii dintre ei au adus cu eu ei însemne ale Casei Regale a României, în semn de respect faţă de cuplul care se căsătoreşte astăzi. 

Biserica din Sinaia decorată cu flori pentru nunta principelui Nicolae cu Alina Binder Foto Diana Frîncu

Deşi toată lumea regretă scandalul dintre fostul principe Nicolae al României şi mătuşa sa, pricipesa Margareta, prea puţini sunt cei care comentează într-un fel sau altul decizia Familiei Regale de a refuza invitaţia la nuntă. Oamenii spun că au venit pur şi simplu să asiste la acest eveniment unic la care nu vor mai putea participa altă dată şi nu sunt interesaţi de ”treburile interne” ale familiei. Evenimentul în sine şi spectacolul somptuos promis de Alina şi Nicolae are importanţă acum, spun cei mai mulţi.

Din păcate vremea nu ţine deloc cu mirii. La Sinaia este frig, sub 10 grade Celsius, iar cerul este acoperit de nori, astfel că nu este exclus ca spre după-amiază să înceapă şi ploaia.

Pentru turiştii care vor să vină la Sinaia este bine să ştie că poliţia a decis să oprească circulaţia pe Bulevardul Carol I, cel mai probabil începând cu ora 13.00, ora la care sunt aşteptaţi primii invitaţi de onoare. O mare problemă este lipsa locurilor de parcare, pentru că ambele trotuare din faţa Bisericii Sf.Nicolae trebuie lăsate libere special pentru maşinile invitaţilor.

---------------------------------------------------------

Ştirea iniţială

Au mai rămas doar câteva ore până la evenimentul monden al anului. La biserica Sf Ilie se fac ultimele pregătiri după ce, sâmbătă seară a avut loc o repetiţie a ceremoniei la care au participat Alina şi Nicolae, dar şi naşii acestora.

Cununia religioasă va începe la ora 14.30, însă publicul nu va avea acces în biserică. Ceremonia va putea fi vizionată  în direct pe un ecran gigant care va fi amenajat în faţa lăcaşului de cult. Miri vor ieşi din biserică la ora 15.30 când vor pleca spre Cazinoul din Sinaia unde are loc o recepţia la care sunt inivtate peste 200 de persoane, în mare parte de peste hotare.

Drumul de la biserică până la Cazino va fi traversat de cuplul de miri într-o caleaşcă albă adusă special din Italia, iar alaiul de nuntă va fi deschis de junii Braşovului care vor fi îmbrăcaţi în staie de sărbătoare.

Probabil cel mai aşteptat moment al zilei va fi celebrul sărut din balcon, pentru că Alina şi Nicolae au promis că la ora 16.30 vor ieşi pe tereasa Cazinoului pentru a saluta turiştii care vor veni să-i vadă şi care vor avea acces în Parcul Central al staţiunii.

Începând cu ora 18.00 la Cazinoul din Sinaia sunt aşteptaţi să vină invitaţii, peste 200 de persoane, printre care se numără reprezentanţi ai familiilor nobiliare din străinătate.

Printre invitaţi nu se vor afla membrii Familiei Regale din România. Custodele Coroanei, principesa Margareta şi principele Radu Duda au anunţat că în ziua nunţii vor fi plecaţi din ţară. De altfel, sora fostului principe Nicolae va fi singurul reprezentant al familiei prezent la nuntă. Aceasta va fi domnişoara de onoare a miresei, iar fratele Alinei va fi cavalerul mirelui.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite