Nume de cod alese de martori protejaţi: Ştefan Bănică, Amza Pelea sau Gheorghe Dinică. Omul de afaceri pe care „l-au turnat“ cere să fie deconspiraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi afacerişti din Prahova, cercetaţi într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu estimat de procurori la 35 de milioane de euro, vor să afle cine se ascunde în spatele martorilor cu identitate protejată din dosar.

Răzvan Alexe, om de afaceri din Prahova, judecat într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 35 de milioane de euro, a cerut instanţei Tribunalului Prahova să dezvăluie identitatea persoanelor care au depus mărturie în ceea ce-l priveşte. Numele de cod luate de martorii sub acoperire sunt dintre cele mai ciudate. Printre acestea, se află numele marilor actori ai României: Amza Pelea, Ştefan Bănică sau Gheorghe Dinică.

Tribunalul Prahova a admis solicitarea omului de afaceri şi a cerut Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti să ofere date privind identitatea reală a martorilor care se ascund în spatele numelor de actori.

”Admite cererea formulată de apărătorul ales al inculpatului Alexe Răzvan, doamna avocat Stasie Magdalena. Dispune efectuarea unei adrese către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti pentru a prezenta judecătorului în ziua de 04 decembrie 2018, orele 09.00, la sediul Tribunalului Prahova, procesele-verbale în care sunt consemnate datele privind identitatea reală a martorilor audiaţi în dosarul nr.465/P/2013, respectiv: Anghel Florin, Ionescu Marian, Popescu Eduard, Vasile Luchian, Alecu Ioana, Marin Alexandru, Gheorghe Camelia, Năstase Ciprian, Dima Florentina, Ştefan Bănică, Amza Pelea şi Gheorghe Dinică”, conform protalului instanţelor de judecată.

Răzvan Alexe este trimis în judecată alături de Marcel Păvăleanu, fost angajat al Secretariatului General al Guvernului din perioada în care Victor Ponta era premier, dar şi de alţi oameni de afaceri prahoveni.

În total, în dosar sunt 31 de inculpaţi, persoane fizice şi juridice.

Există indicii că inculpaţii din dosarul evaziunii cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro au desfăşurat, în perioada 2012 - 2013, operaţiuni comerciale nereale, cu societăţi de tip fantomă, operaţiuni pe care le-au înregistrat în contabilitatea societăţilor pe care le administrează, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitului datorat bugetului consolidat al statului.

Conform datelor oferite de catre PCA Ploieşti, valoarea prejudiciului este de 11.154.699 lei din evaziune fiscală şi 19.245.201 lei din spălare de bani.

În aceeaşi cauză o parte dintre inculpaţi au cerut instanţei eă emită o adresă către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, pentru a comunica dacă, în timpul cercetării penale efectuate, ”organul de urmărire penală a beneficiat de sprijinul S.R.I., iar în caz afirmativ să se precizeze în ce a constat acesta; - să se precizeze dacă mandatele de supraveghere tehnică (dispuse în legătură cu dosarul 465/P/2013) au fost puse în executare cu sprijinul S.R.I.; - să se precizeze instituţia care a procedat la redarea înregistrărilor telefonice în cuprinsul proceselor-verbale ataşate la dosarul cauzei; - să se precizeze dacă a fost exploatat vreun protocol de colaborare încheiat între Parchetul General/organul de urmărire penală şi S.R.I. cu ocazia instrumentării dosarului nr.465/P/2013; - să se precizeze dacă probe sau anumite probe au fost administrate în cursul urmăririi penale cu sprijinul ofiţerilor angajaţi ai S.R.I.”, conform portalului instanţelor de judecată.

Dosarul ”Alexe-Păvăleanu” a fost trimis în judecată la Tribunalul Prahova în martie 2014, cu inculpaţii în stare de arest preventiv. De atunci se află în faza de judecată pe fond.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite