Motivul ciudat pentru care tânărul acuzat de furtul epilatoarelor din secţia de poliţie a fost lăsat liber ca pasărea cerului

Motivul ciudat
pentru care tânărul acuzat de furtul epilatoarelor din secţia de poliţie a fost lăsat liber ca pasărea cerului

Andrei Chiţu, principal suspect al spargerii Poliţiei din Cornu, a fost lăsat în libertate FOTO Facebook

Eugen Chiţu (23 de ani), tânărul acuzat că a spart sediul secţiei de Poliţie din Cornu, judeţul Prahova, de unde ar fi furat mai multe probe dintr-un dosar în care era cercetat, a fost lăsat în libertate de judecători pentru că nu există suficient de multe dovezi care să-l incrimineze.

Poliţia spune că are probe, urme papilare găsite pe marginea interioară a geamului din biroul în care s-a intrat prin efracţie.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova a decis în data de 27 august să-l scoată din arest pe Eugen Chiţu, deşi acesta primise mandat de arestare pentru 30 de zile de la Judecătoria Câmpina. Tribunalul Prahova a apreciat, conform încheierii de şedinţă, că ”Probele administrate în cauza nu sunt suficiente”, conform documentului citat.

Surse apropiate de anchetă au precizat că solicitarea de arestare a tânărului s-a făcut în baza unor urme papilare (amprente) găsite pe interiorul geamului şi care se potrivesc cu cele ale suspectului. Aceleaşi surse spun că Eugen Chiţu nu a intrat niciodată cu acordul poliţiştilor în biroul din secţia de Poliţie din Conru de unde au fost furate probele.

Timp de o lună nu a intrat nimeni în biroul poliţistului

În motivare, judecător din cadrul Tribunalului Prahova lasă să se înţeleagă că poliţiştii nu au tratat cu seriozitate ancheta în care se făceau cercetări pentru înşelăciune şi au lăsat probele (componente IT, aparatură electrocasnică) la voia întâmplări mai bine de o lună şi jumătate. Conform regulamentului, acestea ar fi trebuit sigilate şi duse în camera de corpuri delicte.

” S-a mai reţinut în motivarea instanţei de fond că prin acţiunea sa, în acest moment procesual şi în lipsa găsirii ulterioare a bunurilor, a pus organele de urmărire penală în imposibilitatea de a efectua procedee probatorii în dosarul penal în care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de înşelăciune, ori percheziţia domicilară a avut loc în data de 10.06 2019, când bunurile au fost ridicate şi depozitate în biroul agentului de poliţie Roinita Ionel, birou în care din declaraţiile celor audiaţi rezultă că nu a intrat nimeni până în data de 22. 07. 2019, iar unităţile de calculator au fost transportate la Poliţia Municipiului Câmpina pentru a fi sigilate abia la data de 22.07.2019, deşi în cauza Judecătoria Câmpina a emis Mandatul de percheziţie informatică nr. 19 încă din data de 10.07.2019”, motivează judecătorul Tribunalului Prahova în încheierea de şedinţă.

Poliţiştii nu au descris modul de operare al hoţului

Mai mult, judecătorul susţine că poliţiştii nu au explicat modul de operare al suspectului, cum a intrat acesta în biroul din clădirea Poliţiei din Cornu.

”Descrierea faptei din referatul cu propunere de arestare preventivă trebuie să fie una clară, chiar dacă este bazată pe indicii temeinice, ori în referat se menţionează doar că inculpatul a pătruns în birou de unde a sustras bunuri ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare, fără a explica modalitatea în care acesta a ptruns în birou”, se arată în motivare.

Drept urmare, judecătorul Tribunalului Prahova a decis ca Eugen Chiţu să fie lăsat în libertate, fără să mai impună o altă măsură pe numele său, control judiciar sau arest la domiciliu.

Eugen Chiţu este recidivist, mai este judecat într-un dosar de furt din magazine, iar Poliţia Cornu în ancheta într-un dosar de înşelăciune în care era acuzat, printre altele, că vânduse bilete false la Neversea.

Reamintim că în minivacanţa de Sfântă Maria, sediul secţiei de Poliţie din Cornu a fost spart, iar dintr-un birou au fost furate mai multe obiecte (epilatoare, aparate de masaj, căşti audio, componente IT) probe într-un dosar de furt şi înşelăciune. Suspectul este chiar Eugen Chiţu, motiv pentru care poliţiştii au mers imediat pe urmele lui şi l-au prins la câteva zile de la descoperirea furtului.

În paralel, poliţiştii din Cornu, dar şi şefii lor direcţi de la Poliţia Câmpina, sunt acum cercetaţi disciplinar. Deocamdată ancheta în cazul poliţiştilor nu este finalizată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: