„Monstrul blond“ din Ploieşti, trimis la închisoare pentru 11 ani. Cum a fost prins violatorul în serie care a terorizat oraşul

„Monstrul blond“ din Ploieşti, trimis la închisoare pentru 11 ani. Cum a fost prins violatorul în serie care a terorizat oraşul

Francisc Demetrescu, violatorul condamnat la 11 ani de închisoare

Francisc Demetrescu (38 de ani), spaima cartierului de Vest din Ploieşti, acuzat că a violat şi ameninţat mai multe tinere din oraş, a fost condamnat la ani grei de închisoare cu executare. Bărbatul a fost găsit vionvat pentru viol, tentativă de viol, furt calificat, furt în formă continuată şi ameninţare.

Demetrescu a început să atace fetele din Ploieşti în toamna anului 2018. Tocmai ce fusese liberat condiţionat din închisoare. Fusese condamnat, în urmă cu 12 ani, pentru tentativă de omor, viol şi lipsire de libertate, dar judecătorii au considerat că s-a cuminţit şi i-au dat drumul mai devreme acasă.

Bărbatul a fost arestat din nou în vara anului 2019, după ce tatăl uneia dintre victime l-a prins chiar în momentul în care voia să-i batjocorească fiica.

Pentru toate nenorocirile pe care le-a comis de când a ieşit din închisoare, bărbatul a primit şapte ani şi opt luni de închisoare, la care se adaugă un rest de pedeapsă de trei ani şi patru luni, astfel că Demetrescu are de executat în total 11 ani şi două luni de detenţie. Decizia aparţine Trbiunalului Prahova şi nu este definitivă. Violatorul are dreptul să conteste sentinţa iniţială.

”Monstrul blond”, spaima cartierului de Vest

Proaspăt liberat din închisoare, Demetrescu s-a întors acasă, la Ploieşti. Bărbatul nu s-a potolit şi a continuat să atace tinere pe stradă. În vara acestui an a fost prins chiar de tatăl uneia dintre victime în momentul în care încerca să o bajocorească într-o maşină (dubiţă) parcată într-un loc retras din apropierea Gării de Vest din Ploieşti.

Pe numele său, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti au emis mandat de arestare preventivă pentru o tentativă de viol, faptă din data de 1 iunie 2019, viol, faptă din noaptea de 22 spre 23 octombrie 2018, furt şi ameninţare. Judecătoria Ploieşti a admis solicitarea procurorilor, astfel că Francisc Demetrescu a fost arestat preventiv în data de 11 iunie 2019 şi a rămas în arest până în prezent.

 În doar cinci luni de când a fost dat pe mâna poliţiei, judecătorii din cadrul Tribunalului Prahova au dat verdictul: bărbatul trebuie să se întoarcă în spatele gratiilor.

Pentru faptele pe care le-a făcut de când a ieşit din închisoare, adică din toamna anului 2018 şi până în iunie 2019, Francisc Demetrescu a fost condamnat astfel:

  • 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol (faptă din 21.10.2018)
  • 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare (faptă din 03.02.2019).
  • 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la viol (faptă din 01.06.2019).
  • 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat (faptă din 01.06.2019).
  • 1 an ?i 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat (faptă din 02/03.06.2019).
  • 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt în formă continuată (fapte din 08.06.201).

Pentru aceste noi fapte, Francisc Demetrescu a fost condamnat la şapte ani şi opt luni şi 20 de zile de închisoare.

Fiind liberat condiţionat, instanţa Tribunalului Prahova a adăugat la pedeapsa dată pentru agresiunile din ultimul an şi restul de 1253 de zile rămase neexecutate din prima condamnare, astfel că în total, ”monstrul” din cartierul Vest din Ploieşti va sta în spatele gratiilor pentru următorii 11 ani şi două luni.

Povestea de film de groază a  „monstrului“ din cartierul de Vest

Francis Demetrescu a fost prins în fapt de către tatăl uneia dintre victimele sale (minoră), în timp ce încerca să o violeze în maşină. Conform unor surse judiciare, Demetrescu ar fi acostat-o pe adolescentă în zona Gării de Vest din Ploieşti şi ar fi dus-o într-o zonă ferită, unde avea parcată maşina. Prins asupra faptului, bărbatul a fugit, iar timp de două săptămâni a fost căutat de către poliţişti. A fost prins în data de 10 iunie pe o stradă din zona centrală a Ploieştiului.

În urma anchetei, a reieşit că Demetrescu mai violase o altă fată, de data aceasta majoră, în luna octombrie anul trecut.

Violatorul ieşise din închisoare în vara anului trecut. A fost condamnat la 15 ani de detenţie pentru tentativă de omor

Violatorul din Ploieşti este un individ deosebit de periculos cu un cazier bogat. În anul 2003, a mai atacat o tânără în centrul Ploieştiului, pe care ulterior a dus-o cu forţa într-un pasaj pietonal unde a violat-o şi chiar a vrut să o omoare. Francisc Demetrescu a fost condamnat definitiv în 2006 la 15 ani de închisoare pentru viol, lipsire de libertate şi tentativă de omor.

Şi-a ispăşit cea mai mare parte din pedeapsă la Penitenicarul Ploieşti, iar ultimele luni le-a petrecut la închisoarea din Mărgineni, judeţul Dâmboviţa. În august 2018, Judecătoria Găeşti admite propunerea de liberare condiţionată.

”În temeiul art. 59 Cod penal (1969) şi art. 5 Cod penal (2009): Admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Găeşti pentru condamnatul Demetrescu Francisc, Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Demetrescu Francisc de sub puterea mandatului (…) dacă nu este reţinut sau arestat în alte cauze. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală: Cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului, iar onorariul apărătorului din oficiu, Popa Mihaela, în cuantum de 130 lei, conform delegaţiei pentru asistenţă judiciară obligatorie seria DB nr. 5772/2018, va fi înaintat din fondurile Ministerului Justiţiei. În temeiul art. 587 alin. 3 Cod procedură penală: Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”

Sentinţa Judecătoriei Găieşti rămâne definitivă pentru că nu a mai contestat nimeni decizia, astfel că din vara anului 2018, bărbatul a fost liber.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: