Moaştele Sfântului Nectarie, vindecătorul de cancer, sunt aduse vineri la Ploieşti

Moaştele Sfântului Nectarie, vindecătorul de cancer, sunt aduse vineri la Ploieşti

Sfântul Nectarie a făcut minuni pentru credincioşi

Pe 9 noiembrie, când Biserica Ortodoxă îl pomeneşte pe Sfântul Nectarie de la Eghina, racla mică cu moaştele Sfântului Ierarh va fi adusă de la mănăstirea bucureşteană Radu Vodă la Biserica „Sfântul Nectarie“ din Ploieşti

Ştiri pe aceeaşi temă

„Sfintele moaşte vor fi aduse vineri în jurul orei 13.00. Se va oficia vineri seara Acatistul Sfântului Nectarie, Slujba Vecerniei şi Litia. Sâmbătă, 9 noiembrie, se va oficia Utrenia, Sfânta Liturghie şi Parastasul pentru ctitorii Bisericii şi apoi seara, la ora19.00 se va săvârşi Taina Sfântului Maslu, după cum a precizat pentru Trinitas Tv părintele  Paroh Constantin Dogărel, de la Biserica „Sfântul Nectarie” din Ploieşti.

Lăcaşul de cult este situat pe strada Eroilor, în apropierea cimitirului Bolovani. Sfintele moaşte vor rămâne în biserica parohiei pe toată durata hramului.

Sfântul Nectarie de Eghina s-a născut în orăşelul Silivria din Tracia, de pe actualul teritoriu al Turciei, la 1 octombrie 1846. La 27 de ani devine monah la Mănăstirea Nea Moni, din insula Hios, iar mai târziu predicator principal al Patriarhiei în Alexandria Egiptului.

Renunţă la funcţia de conducător al Seminarului Teologic după ce consideră că şi-a îndeplinit datoria şi întemeiază împreună cu un grup de ucenice Mănăstirea Sfânta Treime din insula Eghina.

Sfântul Nectarie a făcut multe minuni în zilele noastre, mai ales vindecări de cancer şi alte boli grave, care se săvârşesc la moaştele sale, ori cu untdelemn de la candela sa.

Vă mai recomandăm

Sfântul Nectarie, sărbătorit la Catedrala din Urziceni

Racla cu moaştele Sfintei Filofteia, depusă pentru două zile la Biserica Finţeşti, comuna Năeni

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: