Moartea unui bebeluş de şase luni, aflat  în plasament, anchetată de Poliţie

Moartea unui bebeluş
de şase luni, aflat  în plasament, anchetată de Poliţie

Poliţia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă FOTO Mediafax

Moartea unui bebeluş de doar şase luni, care se afla în plasament la o familie din Ploieşti, este anchetată de Poliţie. Femeia care îl îngrijea susţine că medicii de la Spitalul de Pediatrie au refuzat să-ş transporte la un spital din Bucureşti pe motiv că nu au găsit o ambulanţă.

Femeia care avea în plasament copilul de doar şase luni spune că a mers la Spitalul de Pediatrie din PLoieşti în data de 3 aprilie, la prima oră a dimineţii. Timp de patru ore, acuză aceasta, a stat pe hol fără ca cineva să-i ofere informaţii concrete cu privire la starea de sănătate a copilului.

A afalt târziu că băieţelul este în stare critică, iar când le-a cerut medicilor să-l transporte la Bucureşti, aceştia au refuzat spunând că nu au o ambulanţă la dispoziţie.

Reprezentanţii spitalului de pediatrie din Ploieşti se apără şi spun că pacientul a fost adus la unitatea de primiri urgenţe în stare foarte gravă. Era în comă de gradul al III-lea, şoc septic, febră foarte mare, peste 40 de grade Celsius, deshidratat şi cu disfuncţie multiplă de organe. Copilul nu a putut fi stabilizat, pentru a putea fi transportat la un spital din Bucureşti, susţin medicii.

Băieţelul a murit în aceeaşi zi pe patul de spital.

Poliţia a deschis dosar penal pentru omor din culpă, iar reprezentanţii Direcţiei Pentru protecţia Copilului Prahova fac şi ei propria lor anchetă, dar aşteaptă rezultatul necropsiei care va stabili cauza decesului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările