VIDEO Mircea Ionescu Quintus a fost înmormântat. Ce oameni politici au venit să-l însoţească pe ultimul drum

VIDEO Mircea Ionescu Quintus a fost înmormântat. Ce oameni politici au venit să-l însoţească pe ultimul drum

Slujba religioasă, programată pentru ora 12.00 la Biserica Buna Vestire din Ploieşti FOTO Diana Frîncu

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, care a decedat, vineri, la vârsta de 100 de ani, a fost înmormântat luni după-amiază, la Ploieşti. Funeraliile au început la ora 12.00, la biserica Buna Vestire, acolo unde a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al omului politic.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 14.30 Înmormântarea s-a încheiat, seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus, fiind înhumat cu onoruri militare şi salve de armă.

UPDATE ORA 13.30 Cortegiul funerar s-a oprit pe Bulevardul Independentei, în faţa Palatului Administrativ.

UPDATE ORA 12.28 Cortegiul funerar va pleca de la biserica Buna Vestire în jurul orei 13.00 şi va avea mai multe opriri: la domiciului familiei de pe strada Boldur, apoi se va îndrepta spre muzeul de artă care îi poartă numele, clădire care a aparţinut familiei Quintus, dar a fost donată municipalităţii. De la muzeu, cortegiul funerar va traversa Bulevardul Independeţei şi apoi se va îndrepta spre cimitirul Viişoara. Mircea Ionescu Quintus va fi înmormântat cu onoruri militare.

UPDATE ORA 12.04 La înmormântare au venit, printre alţii, mai mulţi oameni politici, cum ar fi: Călin Popescu Tăriceanu, Alina Gorghiu, Roberta Anastase, Virgil Guran, Ludovic Orban, Emanoil Savin, Raluca Turcan, Graţiela Gavrilescu. A început slujba de înmormântare.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Sicirul cu trupul neînsufleţit al seniorului liberal a fost depus încă de duminică la biserica din imediata apropiere a locuinţei din Ploieşti a familiei Quintus, şi tot aici va fi oficiată şi slujba de înmormântare începând cu ora 12.00.

Apropiaţi ai PNL Prahova au precizat că la ora 13.00 cortegiul funerar va părăsi lăcaşul de cult şi se va îndrepta spre cimitirul Viişoara din Ploieşti, acolo unde familia Quintus deţine un loc de veci.

La Ploieşti sunt aşteptaţi, luni, să audcă un ultim omagiu  liberalului Mircea Ionescu Quintus lideri din PNL, dar şi preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, ministrul de Interne, Carmen Dan şi oameni de cultură.

Mircea Ionescu Quintus a încetat din viaţă, vineri, al Ploieşti, la domiciliu, în braţele soţiei sale, Viorica, dar şi alături de medicul său curant. Seniorul liberal se retrăsese din viaţa publică încă din primăvara acestui an, răpus de o afecţiune medicală care nu i-a mai permis să părăsească locuinţa. 

 Răzvan, fiul seniorului liberal, a fost cel care a primit drapelul  României, înmânat de primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre FOTO Diana Frîncu

Imagini din aceeasi galerie
  • Răzvan, fiul seniorului liberal, a fost cel care a primit drapelul  României, înmânat de primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre FOTO Diana Frîncu
  • Mircea Ionescu Quintus a fost înmormântat cu onoruri militare, în cimitirul Viișoara din Ploiești, în prezența a sute de persoane FOTO Diana Frîncu
  • Primarul municipiului Ploiești a fost cel care a înmânat familiei tabloul cu portretul seniorului liberal Mircea Ionescu Quintus FOTO Diana Frîncu
  • Înmormântarea omului politic, Mircea Ionescu Quintus, s-a încheiat la ora 14.30, în sunetul salvelor de armă trase de jandarmii din Garda de Onoare FOTO Diana Frîncu
  • Sicriul cu trupul neînsuflețit al seniorului liberal a fost purtat pe umeri de jandarmii din Garda de Onoare FOTO Diana Frîncu
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările