Ministerul Transporturilor renunţă la Spitalul CF Ploieşti. Petiţie pentru salvarea celei mai apreciate unităţi sanitare din judeţ

Ministerul Transporturilor renunţă la Spitalul CF Ploieşti. Petiţie pentru salvarea celei mai apreciate
unităţi sanitare din judeţ

Spitalul CF Ploieşti este dorit de Consiliul Judeţean Prahova FOTP prahovaeconomica.eu

Peste 1.500 de persoane au semnat, în doar câteva zile, o petiţie prin care se solicită salvarea Sitalului CF din Ploieşti, apreciat de ploieşteni drept una dintre cele mai performante unităţi medicale din municipiu. Consiliul Judeţean s-a arătat interesat să preia în administrare spitalul aflat în prezent în subordinea Ministerului Transporturilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul CF din Ploieşti se află pe lista unităţilor la care Ministerul Transporturilor intenţionează să renunţe în următoarea perioadă. Considerat una dintre unităţile sanitare de elită ale judeţului, unde pacienţii pot fi trataţi chiar dacă nu sunt angajaţi ai Ministerului Transporturilor, Spitalul CF Ploieşti ar putea fi preluat de administraţia judeţeană care s-a arătat interesată în acest sens.

”În cursul lunii mai Consiliul Judeţean Prahova a primit o adresă de la Ministerul Transporturilor prin care se solicită preluarea în administrare a Spitalului General C.F. Ploieşti. Ţinând cont de atribuţiile în domeniu ale Consiliului Judeţean, acesta poate asigura din fonduri publice sumele necesare funcţionării optime a spitalului prin plata utilităţilor şi asigurarea fondurilor pentru eventuale reparaţii şi dotări suplimentare cu aparatură medicală de specialitate, menţinând în acest fel calitatea actului medical la un nivel ridicat. Astfel, ca răspuns la solicitarea primită, Consiliul Judeţean Prahova a transmis un acord de principiu privind această posibilă preluare în administrare a Spitalului General C.F. Ploieşti, urmând ca în prima şedinţă organizată de Consiliul Judeţean să se supună aprobării această solicitare a Ministerului Transporturilor. Prin această măsură se doreşte ca acest spital, care a asigurat de-a lungul timpului servicii medicale de înalt profesionalism, să rămână funcţional şi să asigure continuitatea actului medical la standarde înalte, atât pentru cadrele medicale angajate, cât şi pentru pacienti. Consiliul Judeţean Prahova asigură cetăţenii că, în situaţia realizării acestui transfer, managementul actual nu va fi afectat, structura medicală şi administrativă existentă nu va fi modificată, Spitalul General CF rămânând ca unitate de sine stătătoare, cu personalitate juridică”, se arată într-un comunicat remis presei de Bogdan  Toader, preşedintele CJ Prahova.

Contactat telefonic, Toader a reiterat intenţia de preluare a spitalului în discuţie, dar a ţinut să precizeze că, deocamdată, la nivel central nu a fost luată nicio decizie în acest sens.

”Săptămâna viitoare urmează să ne întâlnim cu ministrul Transporturilor pentru o discuţie în legătură cu situaţia spitalului CF Ploieşti. Discutăm să vedem dacă are sens să facem o hotărâre de consiliu judeţean”, a precizat Toader, pentru ”Adevărul”.

Preşedintele CJ Prahova a precizat că decizia se află în prezent ”în mâna” Ministerlui Transporturilor şi a Guvernului.

”Este singurul spital de stat din Ploiesti în care am încredere”

De cealaltă parte, reprezentanţii Spitalului CF din Ploieşti susţin că nu au primit nimic oficial în legătură cu o posibilă desfiinţare a unităţii sanitare, iar tot ceea ce ştiu au aflat din presă. Mai mult, conducerea spitalului prin vocea directorului medical, dr. Irinel Petru Totolici, a refuzat să facă vreo declaraţie oficială în acest sens invocânt un ordin al Ministerului Transporturilor prin care unităţilor din subordine li se interzice să comunice cu presa fără acordul autoriotăţilor centrale.

În timp ce autorităţile judeţene şi centrale se bâlbâie, ploieştenii au făcut o petiţie on-line prin care cer ”salvarea Spitalului CF Ploieşti”. Petiţia a fost semnată până la ora transmiterii acestei ştiri de 1519 persoane, cele mai multe din Ploieşti, dar semnături de susţinere a venit şi din Galaţi, Craiova, Timişoara sau Sibiu.

”Acest spital este o oaza de sănătate, normalitate si bun simţ!”, ”Am fost tratata cum nu esti tratat în alt spital din Ploiesti. Felicitari întregului colectiv”, ”Este singurul spital de stat din Ploiesti in care am încredere”, ”E cel mai tare spital din Ploieşti şi nu trebuie distrus”, ”Este cel mai curat şi medicii sunt excepţionali. Condiţii de 5*” sunt doar o parte dintre comentariile lăsate de semnatarii petiţiei.

Cei care vor să susţină salvarea Spitalului CF Ploieşti pot semna petiţia aici:petitieonline.com

Spitalul FC Ploieşti se află situat în cartierul Sud din municipiu şi are rang de spital municipal. Aici se pot trata pacienţi din toată ţara, chiar dacă nu sunt angajaţi CFR. 

”Nu este spital departamental. Toată lumea se poate trata aici”, a explicat directorul medical.

Spitalul CF din Ploieşti are secţii de medicină internă, chirurgie, ATI, cardiologie, îngrijiri paleative, laborator de radiologie şi imagistică şi laborator de analize medicale. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: