Medicul în cabinetul căruia a murit o femeie imediat după chiuretaj este în libertate. Şi-a lăsat pacienta cu femeia de serviciu

Medicul în cabinetul căruia a murit o femeie imediat după chiuretaj este în libertate. Şi-a lăsat pacienta cu femeia de serviciu

Medicul din Ploieşti în cabinetul căruia a murit o pacientă imediat după avort a vrut să dea banii înapoi familiei Sursa video

Virgil Mircea Burciu, medicul din Ploieşti în cabinetul căruia o femeie de 45 de ani a murit imediat după avort, este liber. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti nu au impus nicio măsură preventivă pe numele doctorului.

Procurorii care instrumetează dosarul de omor din culpă în cazul femeii moarte în cabinetul medical privat din Ploieşti face deocamdată cercetări asupra faptei. Niciuna dintre persoanele implicate în anchetă nu este considerată suspectă de moartea pacientei, în contextul în care au apărut informaţii că doctorul a plecat din cabinet să o conducă acasă pe asistenta medicală, iar pacienta proaspăt operată a fost lăsată în cabinet doar cu femeia de serviciu.

Mai există un semn de întrebare. Conform certificatului constatator al decesului emis de Serviciul de Medicină Legală Ploieşti pe numele Magdalenei C., ”boala sau afecţiunea morbidă care a provocat decesul” a fost ”hemoragia externă”. Ori rudele femeii care au intrat în cabinetul privat să vadă ce se întâmplă cu Magdalena au filmat minute bune conversaţia cu medicul, dar şi cu echipajul de la Ambulanţă. Filmarea surprinde cadre din mai multe unghiuri, inclusiv pardoseala din salonul unde era resuscitată Magdalena. În imagini nu se văd urme de sânge pe jos, doar o găleată roşie din plastic pusă sub un birou, un loc oarecum neobişnuit pentru un astfel de obicet.

Deşi au trecut patru zile de la tragedie, Colegiul Medicilor Prahova nu a avut nicio reacţie cu privire la această situaţie. 

În schimb, Ministerul Sănătăţii, contactat de un reporter al pressone.ro, a precizat prin intermediul purtătorului de cuvânt că „Nu se consideră responsabilitatea ministerului un act care este o voinţă personală. Noi ne ocupăm de persoane care sunt bolnave. Noi încurajăm natalitatea”, a declarat pentru pressone.ro Oana Grigore, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

În 2015, medicul incriminat acum a fost condamant la închisoare cu suspendare pentru luare de mită. 

Pe aceeaşi temă:

O mamă din Prahova acuză medicii de la Pediatrie că au refuzat să-i consulte copilul: ” Mă rog, efectiv, să facă ceva copilului. Nimic. Mergeţi acasa!”

Plângere penală pe numele medicilor din Sinaia acuzaţi că au uitat pansamente în burta unei fetiţe

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările