Maya Teodoriu, fost judecător al CCR, impusă de la centru pe listele PSD Prahova. Fiica fostului baron Mircea Cosma nu mai e printre favoriţi

Maya Teodoriu, fost judecător al CCR, impusă de la centru pe listele PSD Prahova. Fiica fostului baron Mircea Cosma nu mai e printre favoriţi

Simona Maya Teodoriu FOTO digi24.ro

Simona Maya Teodoriu, fostul judecător al Curţii Constituţionale a României, va candida la alegerile parlamentare din partea PSD Prahova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul magistrat se află pe locul al doilea în lista candidaţilor social-democraţi pentru Camera Deputaţilor, alături de Bogdan Toader, fostul preşedinte al CJ Prahova şi de Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului în guvernul Dăncilă.

Candidatura fostului magistrat a fost impusă la Prahova de liderii PSD din Bucureşti, care au cerut insistent un loc eligibil pe listele pentru alegerile parlamentare. Maya Teodoriu a luat astfel şansa unor social-democraţi cu vechime în partid să prindă un loc în viitorul Parlament al României. Are de pierdut Rodica Paraschiv, fost prefect al judeţului Prahova şi actual deputat care a fost ”aruncată” pe locul al patrulea pe lista cu candidaţii la Camera Deputaţilor, cu puţine şanse să mai câştige încă un mandat. PSD Prahova are şanse să obţină un loc la Senat şi trei la Cameră, deşi miza lor este de doi senatori şi patru deputaţi.

Pentru a-şi atinge ţelul, PSD Prahova ar trebui să obţină un scor de peste 35 la sută la alegerile din decembrie. Greu, în condiţiile în care la alegerile locale partidul a obţinut 31 la sută, iar Bogdan Toader, candidatul social-democrat pentru funcţia de preşedinte al CJ Prahova, a obţinut 35 la sută.

PSD Prahova va depune, miercuri 21 octombrie, la Biroul Electoral Judeţean dosarele cu candidaturi pentru alegerile parlamentare. Astfel, lista pentru Senat va fi deschisă de Ştefan Radu Oprea, ministru pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat în guvernul Dăncilă, urmat de Laura Moagher şi de George Botez. La Camera Deputaţilor, pe primul loc se află Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova şi fost şef al CJ Prahova, Simona Maya Teodoriu, Graţiela Gavrilescu, Rodica Paraschiv şi Andrei Niculae.

Andreea şi Vlad Cosma nu se regăsesc pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

De remarcat este că niciunul dintre copiii fostului lider PSD Prahova Mircea Cosma nu se mai regăsesc pe listele cu candidaţi la alegerile parlamentare din decembrie. Nici Vlad şi nici Andreea Cosma nu au mai fost doriţi de Marcel Ciolacu pe listele de la Senat sau de la Camera Deputaţilor, spun surse din partid.

La alegerile din 2016,  în ziua validării mandatelor, doi deputaţi PSD de Prahova şi-au dat demisia din Parlament şi au optat să rămână în funcţiile de aleşi locali astfel încât în locul lor să intre Andreea Cosma. Printre cei care i-au făcut loc în parlament fiicei fostului baron de Prahova s-a aflat Cornel Nanu, primarul comunei Cornu.

Andreea Cosma are de câştigat dacă va rămâne fără calitatea de parlamentar. Dosarul de corupţie în care a fost condamnată la 4 ani de închisoare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va rejudeca de la zero la o instanţă din Prahova, aşa cum s-a întâmplat în cazul dosarului în care sunt inculpaţi fratele şi tatăl ei. DNA Ploieşti a cerut deja strămutarea cauzei la instanţe din alte judeţe, dar fără succes. Este o premieră în justiţia prahoveană ca un procuror să ceară strămutarea unui dosar, astfel de solicitări fiind de regulă făcute de către inculpaţi.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Oprişan vrea să îi forţeze mâna lui Ciolacu pentru un post de parlamentar. Ce se întâmplă la sediul PSD Vrancea

PMP ia partea liberalilor în scandalul votului pentru Iordache: N-ar fi exclus ca USR să-l susţină şi pe Marcel Ciolacu pentru funcţia de premier

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările