Magistrat de la Tribunalul Prahova, trimis în judecată de procurorii DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petre Adrian Podea este judecător la Tribunalul Prahova. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti
Petre Adrian Podea este judecător la Tribunalul Prahova. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti

Judecătorul Petre Adrian Podea a fost reţinut sub acuzaţia de trafic de influenţă, dar a fost eliberat de Curtea de Apel Ploieşti, pe 1 februarie. Magistratul este suspectat că ar fi primit 3.000 de lei pentru a-l scăpa de închisoare pe un bărbat. Procurorii DNA l-au trimis în judecată sub acuzaţia de trafic de influenţă şi dare de mită

Pe 31 ianuarie, judecătorul Petre Adrian Podea, dar şi George Sorin Florea, cumpărătorul de influenţă, un patron din Prahova au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Pe 1 februarie, magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au luat faţă de cei doi inculpaţi măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 zile, după o şedinţă secretă, decizie menţinută şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Magistratul a fost suspendat din funcţie, de Secţia de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) până la finalizarea cercetărilor.

Pe 20 februarie, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi.

Potrivit rechizitoriului, în cursul lunii decembrie 2012, inculpatul Podea Petre Adrian, judecător la Tribunalul Prahova a acceptat promisiunea remiterii sumei de 3.000 lei de către Florea George Sorin, lăsând să se creadă că are influenţă pe lângă un judecător din cadrul Judecătoriei Ploieşti - denunţător în cauză - şi că îl va determina să admită o cerere de liberare condiţionată formulată de un fost angajat la firma administrată de Florea George Sorin. Persoana pentru care s-a solicitat intervenţia executa o pedeapsa cu închisoare.

Ulterior, în mod repetat, judecătorul Podea Petre Adrian i-a solicitat judecătorului de la Judecătoria Ploieşti să pronunţe o soluţie favorabilă în dosarul menţionat, spunându-i că, în acest scop, Florea George Sorin este dispus să îi remită suma de 2.000 lei, însă magistratul de la Judecătoria Ploieşti a refuzat propunerea de primire a banilor.

La data de 27 decembrie 2012, Judecătoria Ploieşti a respins cererea de liberare condiţionată fixând termen de reiterare patru luni de la data rămânerii definitive (perioada minimă după care putea fi reformulată cererea de liberare condiţionată).

În urma declarării recursului de către persoana aflată în detenţie, la data de 31 ianuarie 2013, Tribunalul Prahova a admis parţial recursul, în sensul că termenul de reiterare a cererii de liberare condiţionată a fost redus. Completul respectiv a fost condus de judecătorul Podea Petre Adrian.
La data de 31 ianuarie 2013, Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă faţă de Podea Petre Adrian, judecător la Tribunalul Prahova.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă desemnată cu judecarea cauzei de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti.
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite