Licitaţii de milioane de euro la început de an în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele zile ale lui 2011 şi primele din acest an, primăriile de oraşe din Prahova au scos la licitaţie proiecte de milioane de euro

Coincidenţă sau nu, începutul ultimului an din actualul mandat prinde primarii prahoveni grăbiţi să lanseze diverse proiecte de modernizare. Deşi bugetele încă sunt în dezbatere publică, primăriile sunt pregătite să atribuie, în următoarele săptămâni, câteva contracte de milioane de lei. Primăria Ploieşti este printre cele mai grăbite. Administraţia municipiului reşedinţă de judeţ a programat, pe 17 şi 18 ianuarie, deschiderile ofertelor la două proceduri de atribuire care vizează realizarea unui cămin de bătrâni, respectiv instalarea de centrale termice la 14 unităţi de învăţământ.

Gata cu sobele din şcoli

Una dintre cererile de oferte lansate de Primăria Ploieşti vizează instalarea de centrale termice şi montarea instalaţiilor aferente la 14 unităţi de învăţământ, în care încălzirea încă mai este făcută cu ajutorul sobelor pe gaze. Proiectul fusese aprobat în Consiliul Local încă din luna august. Propunerea a venit după ce, în ianuarie 2011, o sobă de la Liceul Auto a explodat în timpul unei pauze dintre orele de curs, rănind cinci elevi. Explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze. Ancheta demarată ulterior de Inspectoratul Şcolar nu a găsit niciun vinovat. Pentru a evita repetarea unor probleme de acest gen, conducerea Primăriei a anunţat că va renunţa la toate sobele din unităţile de învăţământ. „Pentru îmbunătăţirea confortului termic se impune ca încălzirea clădirilor să fie asigurată de centrale termice murale. Se vor executa şi instalaţiile interioare de încălzire şi, acolo unde se impune, instalaţia sanitară pentru apă caldă menajeră", a precizat Andrei Volosevici, primarul Ploieştiului.

Cifră:

4,9 milioane de lei e suma alocată la primele două achiziţii ale anului la Ploieşti

Pe lângă Liceul Auto, pe lista de investiţii se mai află şcolile generale „Radu Stanian", „Ienăchiţă Văcărescu", „Florin Comişel", nr. 13, nr. 19 şi grădiniţele nr. 5, nr. 7, nr. 24, nr. 38, „Nichita Stănescu", „Cheiţa de Aur", „Căsuţa cu Poveşti" şi „Sf. Stelian". Administraţia ploieşteană a alocat 2,1 milioane de lei pentru aceste lucrări.

Cea de-a doua procedură de atribuire lansată zilele trecute vizează realizarea unui cămin de bătrâni, într-o fostă unitate militară de pe strada Cosminele. Căminul va avea o capacitate de găzduire de 24 de persoane. Patru dintre locuri vor fi destinate persoanelor cu dizabilităţi locomotorii. Vor fi amenajate 12 camere cu câte două paturi şi băi individuale, precum şi spaţii de odihnă şi relaxare, grădini şi cabinete medicale. Valoarea lucrărilor este estimată la 2,8 milioane de lei cu tot cu TVA. Proiectul va fi finanţat din fonduri europene, fiind inclus pe lista propusă de administraţia ploieşteană în cadrul Polului de Dezvoltare. Valoarea totală a celor două proiecte atinge 5 milioane de lei.

Proiect de amploare la Sinaia

La Sinaia, Primăria a reluat un proiect mai vechi, privind modernizarea întregii zone centrale. Lucrările vizează reabilitarea căii principale de acces în localitate şi a străzilor adiacente, înlocuirea mobilierului urban, amenajări dendrologice şi peisagere, reabilitarea reţelelor de apă, canalizare şi a sistemului de iluminat public. Valoarea totală a investiţiei e estimată 76 de milioane de lei cu tot cu TVA. Durata de execuţie a lucrărilor va fi de cel mult 24 de luni de la semnarea contractului, potrivit datelor publicate pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Deschiderea ofertelor este programată pe 14 februarie. Constructorul va fi desemnat în funcţie de preţul propus (65% din valoarea punctajului), garanţia acordată (20%) şi durata de execuţie (15%).

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite