Klaus Iohannis a ajuns cu trenul în cea mai rău-famată gară din Ploieşti. Femeile de serviciu, trimise să spele peronul înaintea sosirii preşedintelui

Klaus Iohannis a ajuns cu trenul în cea mai rău-famată gară din Ploieşti. Femeile de serviciu, trimise să spele peronul înaintea sosirii preşedintelui

Femeile de serviciu din Gara de Sud din Ploieşti, mobilizate să spele pasajul subteran FOTO D. Frîncu

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns cu trenul la Ploieşti, la dezbaterea “Oraşele României la 100 de ani de la Marea Unire”. Este una dintre cele mai rău famate zone din oraş.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 18.50 Întrebat de primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, cum a reuşit să facă astfel încât Sibiul să devină atractiv pentru investitori, Iohannis a criticat, în răspunsul său, aşa-numita revoluţie fiscală, după cum arată News.ro.

”Am avut în ultimele săptămâni discuţii destul de aprinse în jurul aşa-zisei revoluţii fiscale. Astfel de revoluţii sunt exact ce nu-şi doresc investitorii. Un investitor dacă merge într-un loc vrea să ştie care-i legislaţia, care este cadrul fiscal şi să fie stabil şi cum se implică administraţia locală să-i faciliteze să-şi dechidă afacerea. Asta nu înseamnă că trebuie să faci lucruri senzaţionale” a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a explicat că la Sibiu a atras investitori cu oferte simple şi clare.

”Am atras investiţiile venind în faţa investitoruilor cu oferte simple, clare. Dar dacă stau să evaluez ce a contat cel mai mult, cred că a fost transparenţa şi implicarea autorităţii locale în facilitarea demersurilor pe care le aşteaptă un ivestitor (…) Dacă primăria se ocupă de autorizaţia de construcţie, investitorul se aşteaptă să primească această autorizaţie destul de repede şi fără alte implicaţii” a spus şeful statului.

El a adăugat că investitorii se aşteaptă să fie trataţi ”la modul foarte serios şi cu mult respect”, precizînd că de acest  lucru depinde succesul unei afaceri, al unei comunităţi şi al unei ţări.

”Să ştiţi că sunt două lucruri care sperie foarte mult oamenii de afaceri: impredictibilitatea legislativă şi şpăgile. Dacă reuşiţi să eliminaţi măcar partea locală de impredictibilitate şi şpăgile, bănuiesc că nu există, dar dacă ar exista ar trebui eliminate, atunci o să vedeţi că succesul este aproape imediat", a spus Iohannis la dezbaterea la care participă autorităţi locale şi oameni de afaceri.

De asemenea, preşedintele a criticat unele administraţii locale care, prin atitudinea lor, resping investiţiile locale, deşi ”România este o locaţie bună” pentru investitori.

”Nu toate localităţile din România sunt bine văzute pentru că există suficiente locuri unde administraţia în realitate nu prea sprijină investiţiile, nu ştiu de ce, dar am constatat că ele există, şi pe de altă parte, există locuri unde trebuie să aştepţi 6 luni pentru o autorizaţie de construcţie. În astfel de locuri investitorii nu merg cu plăcere”, a mai spus Klaus Iohannis, citat de agenţia de presă News.ro.
 
UPDATE Klaus Iohannis, după ce a mers cu trenul la Ploieşti: A fost o călătore foarte plăcută. A trecut ceva timp de când n-am mai fost cu trenul. Am vrut să văd personal cum se circulă în ziua de azi cu trenul. A fost în regulă. Am vrut să dau un semnal despre nevoia de mobilitate. Cu toţii vrem să avem o ţară modernă, europeană, iar mobilitatea face parte din acest concept. Pe ruta Bucureşti-Ploieşti lucrurile funcţionează rezonabil de bine. Mi-ar fi imposibil să merg de la Bucureşti la Sibiu. Aş călători 7 ore şi ar trebui să schimb trenul. 
 
Iohannis a declarat că a venit cu clasa I, iar pe bilet a dat în jur de 26 de lei.
 
 
 
Şeful statului a ajuns în Gara de Sud din Ploieşti, situată într-una dintre cartierele cele mai nesigure din oraş.
 
Pentru că programul preşedintelui a fost secret până în ultima clipă, angajaţii gării s-au apucat să spele pe jos cu puţin timp înainte de venirea şefului statului.
 
Dezbaterea are loc în aula Universităţii Petrol – Gaze, începând cu ora 17.30. Prezenţa preşedintelui Iohannis la Ploieşti a fost confirmată de Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al şefeului statului.

 
“Dezbaterea are loc în contextul în care ne apropiem de intrarea în anul Centenarului Marii Uniri. Este un prilej important în care se poate trage linie, se poate face o analiză în legătură cu locul în care se află România în acest moment, în ce stadiu de dezvoltare sunt comunităţile României, dar este şi un prilej important pentru aleşi să-şi informeze cetăţenii în legătură cu perspectivele pe care le au în vedere privind dezvoltarea zonelor rurale şi urbane în România în perioada următoare”, a informat Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni.
 
 Dezbaterea, la care vor participa aleşi locali, reprezentanţi ai mediului academic şi de afaceri şi ploieşteni, este organizată de Primăria locală şi Universitatea de Petrol şi Gaze.
 
 Cu acest prilej va avea loc lansarea conceptului de regenerare urbană pentru Ploieşti. La eveniment va participa şi preşedintele României, E.S. Klaus Iohannis.
    
citeste totul despre: