Judeţeanul din Ploieşti, bombă COVID. Cel puţin cinci pacienţi s-au infectat în spital. Trei secţii nu mai fac internări

Judeţeanul din Ploieşti, bombă COVID. Cel puţin cinci pacienţi s-au
infectat în spital. Trei secţii nu mai fac internări

Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Ploieşti a devenit un adevărat focar de infecţie cu coronavirus. De la o zi la alta tot mai multe cadre medicale primesc teste pozitive pentru noul coronavirus.

 În plus, cel puţin cinci pacienţi testaţi şi ei pozitiv, s-au infectat în timp ce erau internaţi în spital. Trei secţii ale SJU nu mai fac internări.

Potrivit unor surse medicale, Secţia de Chirurgie I, Ortopedie, chirurgie vasculară, dar şi la Unitatea de Primiri Urgenţe au fost depistaţi medici, asistente şi brancardieri infectaţi cu noul virus. Cele mai multe cazuri au fost găsite la secţia Chirurgie I, unde cinci pacienţi au fost testaţi pozitiv. Oamenii au fost testaţi după ce ancheta epidemiologică a scos la iveală faptul că au intrat în contact în spital cu un alt pacient pozitiv. Aici a început testarea personalului, iar activitatea este sistată şi nu se mai fac internări.

La secţia de Boli Interne (focar mai vechi), au primit rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus: trei medici, şapte asistente, trei infirmiere şi trei pacienţi. Restul personalului este în curs de testare sau, după caz, de retestare. Activitatea de aici, inclusiv în saloanele de diabet, este sistată

Sunt probleme şi la Ortopedie unde un medic şi cinci asistenţi, un brancardier şi o infirmieră au fost testaţi pozitiv.

La secţia de Chirurgie vasculară au fost depistaţi pozitv patru asitenţi, iar la Unitatea de Primiri Urgenţe au primit test pozitiv un brancardier şi o asistentă.

Pacienţii internaţi la Judeţean şi care au fost infectaţi cu noul coronavirus au fost deja transferaţi sau sunt în curs de transfer la spitalele suport din judeţ.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările