Jandarmii prahoveni donează sânge. Alătură-te şi tu campaniei!

Jandarmii prahoveni donează sânge. Alătură-te şi tu campaniei!

150 de jandarmi din cele două inspectorate locale, judeţean şi cel din Ploieşti, vor dona, începând de luni, sânge. Aceştia lansează tuturor prahovenilor un apel de solidaritate cu cei aflaţi în mare nevoie de transfuzii

Ştiri pe aceeaşi temă

Criza de sânge de la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploieşti nu a rămas fără ecou în rândul jandarmilor prahoveni. 150 dintre ei au răspuns apelului, în cadrul unei campanii de recrutare de donatori de sânge, iar de luni, 21 octombrie, vor fi la centru. 

„Dorim să demonstrăm că suntem în slujba cetăţenilor nu numai prin aplicarea legilor ci şi prin sprijinirea celor suferinzi. De aceea lansăm pentru întreaga populaţie invitaţia de a participa alături de jandarmi la încercarea de a face diferenţa dintre viaţă şi moarte“, este apelul jandarmilor către toţi cei care pot dona sânge.

Doar o treime din numărul de prahoveni care se prezentau la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploieşti mai vin să doneze sânge. Criza este gravă pentru că sângele donat este utilizat integral a doua zi.

Centrul de Transfuzie Sanguină Ploieşti asigură stocurile de sânge pentru toate spitalele din Prahova, dar şi pentru mai multe unităţi medicale din Capitală. Din cauza diminuării numărului de donatori, colaborarea cu spitalele din Bucureşti a fost oprită, stocul ajungând cu greu abia pentru necesarul pacienţilor din Prahova.

Conducerea centrului face un apel la prahoveni să vină la centru şi să doneze sânge, salvând viaţa unor persoane aflate în situaţii critice.

Pe aceeaşi temă

Criză de donatori la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploieşti. Au de suferit atât pacienţii din Prahova cât şi cei din Capitală

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările