Jandarmii chemaţi să alunge şerpii din două gospodării din Prahova. „Sunt tot mai prezenţi în locuri în care nu îşi fac de obicei veacul”

Jandarmii chemaţi să alunge şerpii din două gospodării din
Prahova. „Sunt tot mai prezenţi în locuri în care nu îşi fac de obicei veacul”

Sarpe prins de către jandarmi în curtea unui ploieştean FOTO IJJ Prahova

Jandarmii din Prahova au fost chemaţi să alunge şerpii din două gospodării din judeţ. Prima intervenţie a avut loc în comuna Poseşti, iar cea de-a doua într-o curte din Ploieşti.

Potrivit unui comunicat remis presei, ”după o lungă perioadă de hibernare şerpii ies la soare şi sunt tot mai prezenţi în locuri în care nu îşi fac de obicei veacul”, potrivit IJJ Prahova.

Două astfel de cazuri s-au petrecut în acest weekend în judeţul Prahova când jandarmii au intervenit pentru capturarea şi eliberarea în zone împădurite a unor exemplare de şerpi din apropierea locuinţelor.

Oamenii sunt sfătuiţi să fie precauţi atunci când aleg locurile pentru picnic, plimbare sau alergare în natură ”deoarece în această perioadă şerpii sunt imprevizibili şi agresivi”, se arată în comunicatul de presă al IJJ Prahova.

Cel de-al doilea şarpe a fost extras de către jandarmi din curtea unui localnic din comuna Poseşti FOTO IJJ Prahova

În cazul unei muşcături victimele trebuie să se prezinte în cel mai scurt timp la o unitate spitalicească pentru îngrijiri şi tratament.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările