Jale pe Valea Prahovei după furtuna de sâmbătă noaptea. Un brad s-a prăbuşit peste o pensiune plină cu turişti VIDEO

Jale pe Valea Prahovei după furtuna de sâmbătă noaptea. Un brad s-a prăbuşit peste o pensiune plină cu turişti VIDEO

Trunchiuri mari de pomi au fost adusi de viitură până în centrul staţiunii Buşteni FOTO Facebook/Primăria Buşteni

În urma ploilor torenţiale de sâmbătă noaptea, au fost afectate mai multe zone din oraşul Buşteni. Viiturile formate au adus buşteni mari care au afectat mai multe ţevi de apă şi gaz. 10 turişti din Sinaia au fost nevoiţi să-şi scurteze vacanţa după ce un brad s-a prăbuşit peste pensiunea în care erau cazaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 11.30

AVERTIZARE INFOTRAFIC: PLOUA TORENŢIAL PE DN 1 PLOIEŞTI-BRAŞOV
Data: 29 August 2021
 
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că este semnalată ploaie torenţială pe tronsonul kilometric 82 - 100 al DN1 Ploieşti-Braşov, fiind depuneri de apă pe carosabil, cu pericol de acvaplanare, pe raza localităţilor Băneşti, Câmpina, Cornu şi Breaza, judeţul Prahova.
 

 

Poliţia recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză foarte redusă, să nu bruscheze comenzile vehiculului, să nu efectueze depăşiri riscante, să semnalizeze schimbarea benzii de circulaţie, să crească distanţa de siguranţă între vehicule şi să circule cu foarte mare atenţie, adoptând o conduită preventivă, pentru a putea evita eventuale accidente rutiere.
 
Ştirea iniţială
...............................................................................

Depunerea aluviunilor transportate de ape au condus la colmatarea mai multor albii de râu, conform Primăriei Buşteni.

”Începând cu ora 2:00 dimineaţa, am acţionat rapid pentru curăţarea de mâl şi pietriş, rezultând scăderea nivelului de apă. De asemenea, apele au adus buşteni mari, blocând cursul normal al râurilor şi afectând mai multe ţevi de apă şi gaz”, se arată într-o postare publicată  pe pagina de Facebook a Pirmăriei Buşteni.

Situaţia a fost stabilizată momentan, arată sursa citată, dar autorităţile locale rămân în stare de alertă.

”În contextul codului portocaliu meteo, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru evacuarea apei din 6 locuinţe, 2 beciuri, 1 depozit, precum şi din 3 zona publice(zona Gară Sinaia, Cumpătul, strada Pârâul Dorului”, potrivit ISU Prahova.

Foto Facebook/Primăria Buşteni

Plouă din nou pe Valea Prahovei, iar vremea nu dă semne că se va îndrepta prea curând.

Prahova se află sub avertizare de cod portocaliu de vreme severă.

Ştire în curs de actualizare:

Citeşte şi:

A fost activat planul roşu de intervenţie la Buşteni. Peste 50 de gospodării au fost inundate. Traficul pe DN1, reluat VIDEO

Ploi torenţiale în sudul litoralului. Gospodării inundate şi copaci căzuţi peste maşini

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările