Interlopi fotografiaţi în uniforma unei eleve de la Şcoala de Poliţie. Tânăra riscă să fie dată afară şi anchetată penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eleva care a împrumutat uniforma unor prieteni riscă să fie dată afară FOTO Surse Adevărul
Eleva care a împrumutat uniforma unor prieteni riscă să fie dată afară FOTO Surse Adevărul

O elevă de la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr" din Câmpina va intra în Comisia de Disciplină şi riscă să fie dată afară din sistem pentru că a împrumutat uniforma unor prieteni. Aceştia s-au fotografiat cu sacoul şi cascheta, iar imaginile au fost distribuite apoi pe Facebook.

Codul deontologic al unităţii de învăţământ interzice elevilor să poarte uniforma în afara orelor de program şi să aibă o atitudine defăimătoare la adresa însemnelor MAI, motiv pentru care la nivelul Şcolii de Poliţie "Vasile Lascăr" de la Câmpina a fost declanşată o anchetă internă.

În plus, Anca Riza, eleva incriminată, va fi audiată inclusiv la sediul IJP Dolj împreună cu prietenii care s-au fotografiat în uniformă, susţin surse apropiate de anchetă.

Anca Riza este elevă în anul al II-lea de studii şi ar fi trebuit să se întoarcă din nou la cursuri la 1 octombrie, după vacanţa de vară. Tânăra va trebui acum să aştepte finalul anchetei pentru a afla dacă va mai putea să aibă o carieră în Ministerul de Interne.

Poliţia face o anchetă în acest caz. Eleva şi prietenii care s-au fotografiat în uniformă vor fi audiaţi în cursul zilei de marţi FOTO Surse Adevărul

eleva scoala de politie

Aceleaşi surse au precizat, pentru "Adevărul", că fotografiile au fost realizate atunci când Anca Riza se afla în practică în judeţul unde domiciliază, cel mai probabil în luna octombrie a anului trecut. Din imagini reiese faptul că eleva Şcolii de Poliţie de la Câmpina se afla într-o locuinţă civilă unde s-a întâlnit cu mai mulţi prieteni.

Surse apropiate de anchetă susţin că tinerii care s-au fotografiat în uniforma de elev al Şcolii de Poliţie ar avea probleme cu legea FOTO Surse Adevărul

eleva scoala de politie

Doi dintre aceştia, care s-au şi fotografiat în uniforma de elev al Şcoalii de Poliţie, se pare că sunt cunoscuţi în judeţ ca făcând parte din lumea interlopă, poreclele lor fiind Juve şi Masaru.

Ancheta în acest caz a fost declanşată după ce poliţiştii din cadrul IJP Dolj au intrat în posesia fotografiilor şi au anunţat Şcoala de Poliţie de la Câmpina.

Conform regulamentului, la nivelul unităţii şcolare vor avea loc două anchete disciplinare, una la nivelul clasei, cu un caracter consultativ, iar alta în Colegiul Profesoral care va şi decide în legătură cu soarta tinerei. În paralel, în cadrul IJP Dolj va avea loc o altă anchetă în urma căreia se va stabili dacă la mijloc este vorba şi depre o faptă penală.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite