Inspecţia Muncii a amendat fabrica de confecţii din Prahova unde angajatele au fost înjurate de patron

Inspecţia Muncii a amendat fabrica
de confecţii din Prahova unde angajatele au fost înjurate de patron

Reprezentanţii croitoriei din Păuleşti nu au putut face dovada plăţii drepturilor salariale pentru toţi angajaţii FOTO Diana Frîncu

10.500 de lei amendă pentru S.C. Unique Clothing SRL din Prahova, fabrica de confecţii din loalitatea prahoveană Păuleşti, unde unul dintre şefi a fost filmat în timp ce-şi înjura angajaţii. Sancţiunea a fost aplicată de inspectorii de muncă, în urma controlului care a avut loc, miercuri, în fabrică imediat după ce în presă a apărut filmarea cu directorul cipriot care îşi umilea salariaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Conform unui comunicat remis presei de Inspecţia Muncii, în urma verificărilor, “au fost constatate nereguli în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi al relaţiilor de muncă pentru care s-au aplicat avertismente, amenzi în cuantum de 10.500 de lei şi măsuri ferme cu termene concrete de realizare. Inspectoratul teritorial de muncă Prahova va monitoriza permanent modul în care acestea sunt realizate”, se arată în documentul citat.

Potrivit aceluiaşi document, în timpul controlului, reprezentanţii fabricii de confecţii nu au putut face dovada achitării drepturilor salariale pentru o parte dintre angajaţi.

“În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă societatea a fost amendată cu 8.000 de lei şi s-au aplicat avertismente scrise şi verbale. Inspectorii de muncă au dispus următoarele măsuri de remediere a neregulilor: autorizarea  internă a lucrătorilor  care utilizează lisa mecanică în activitatea de încărcare-descărcare, marcarea şi întreţinerea căilor de acces şi de circulaţie, păstrarea în stare liberă a acestora, înlăturarea materiilor prime depozitate necorespunzător, asigurarea de vestiare corespunzătoare separate lucrătorilor, pentru femei şi bărbaţi, dotarea cu manometre care să indice presiunea minimă şi maximă a instalaţiei de încălzire aferentă camerei cazanelor, dotarea cu dispozitive de detectare a pierderilor de gaze, semnalizarea riscurilor de cădere,  împiedicare, alunecare a lucrătorilor corespunzător diferenţei de nivel, asigurarea unui climat corespunzător în spaţiul destinat maşinilor de călcat şi al altor spaţii de lucru, asigurarea unei activităţi corespunzătoare în poziţii ortostatice – aşezat şi în picioare pentru muncitori, conform principiilor ergonomice aplicabile la activităţile desfăşurate la maşinile de cusut, respectiv la bancurile de lucru din zona intermediară fluxului de asamblare produse finite, instruirea lucrătorilor cu prevederile din fişele  de securitate, asigurarea rafturilor împotriva răsturnării.

În domeniul relaţiilor de muncă societatea a fost amendată cu 2.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la repausul săptămânal. De asemenea, s-a constatat ca angajatorul nu a evidenţiat munca suplimentară  prestată de salariaţi, fiind dispusă măsura obligatorie de remediere a neconformităţii dispuse. Angajatorul nu a făcut dovada achitării drepturilor salariale pentru o parte dintre salariaţi faptă pentru care s-a dispus măsură de remediere”, se arată în comunicatul de presă.

Fabrica de conecţii din Păuleşti a intrat în atenţia presei, dar şi a autorităţilor după ce un muncitor a postat pe o reţea de socializare o înregistrare video în care era surprins directorul tehnic al societăţii, un cetăţean cipriot, care îşi înjura şi umilea angajaţii, nemulţumiţi de faptul că salariile sunt plătite cu întârziere.

În acest scandal a intervenit şi Poliţia Prahova care a declanşat o anchetă în paralel cu Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările