Imaginea revoltătoare cu şefii judeţului Prahova „luând faţa“ elevilor de 10. Copiii, puşi în spate la fotografia oficială FOTO

Imaginea revoltătoare cu şefii judeţului Prahova „luând faţa“ elevilor de 10. Copiii, puşi în spate la fotografia oficială FOTO

Prefectul Judeţului Prahova şi şefii Inspectoarului Şcolar Prahova s-au aşezat în primul rând pentru a se fotografia alături de elevii care au obţinut nota zece la BAC şi evaluarea naţională FOTO Prefectura Prahova

Reprezentanţi ai administraţiei locale din Prahova îşi fac imagine pe spatele elevilor absolvenţi care au obţinut rezultate maxime la probele de evaluare naţională şi la Bacalaureat.

Mădălina Lupea, prefectul judeţului, dar şi şefi ai Inspectoratului Şcolar Jueţean (ISJ) s-au fotografiat alături de copiii care au performat la examenele finale. Pentru fotografiile oficiale, elevii au fost plasaţi pe ultimele rânduri, pentru ca în faţă să se aşeze şefii administraţiei judeţene şi profesorii.

Un număr de 21 de elevi din Prahova care au reuşit performanţa să obţină media 10.00 la examenul de evaluare finală, respectiv la examenul de maturitate, au fost invitaţi, luni 17 septembrie, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru a fi felicitaţi şi premiaţi într-un cadru festiv. Copiilor le-a fost înmânată o diplomă, dar şi bani, 1.000 de lei pentru cei 12 elevi care care au luat media 10.00 la evaluarea naţională şi 3.000 de lei pentru absolvenţii de liceu cu media maximă la Bacalaureat.

Premiile le-au fost înmânate de Mădălina Lupea, prefectul Judeţului Prahova, la eveniment fiind prezenţi şefii ISJ Prahova, dar şi profesori.

La finalul ceremoniei, invitaţii de onoare, adică elevii performanţi, au fost chemaţi pe scările de la intrarea oficială a ISJ Prahova pentru fotografiile oficiale specifice unui astfel de moment. În primele rânduri, s-au aşezat la cadru prefectul judeţului, Mădălina Lupea, Nicolae Angelescu, inspectorul şef al ISJ Prahova şi Horia Toma, inspectorul şef adjunct şi profesori. Cei mai mulţi dintre copii, adică cei care trebuia să fie evidenţiaţi, au fost trimişi în spate, iar unora abia dacă li se zăreşte fruntea.

Fotografiile au fost postate ulterior pe pagina oficială de Facebook a Prefecturii Prahova, însoţite de un text în care este amintit doar faptul că prefectul Mădălina Lupea a premiat elevii, fără ca acestora din urmă să le fie menţionat numele sau măcar şcolile unde au învăţat.

”Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, alături de doamna prefect Mădălina Lupea, a premiat astăzi performanţa şi efortul de a deveni cel mai bun. 9 elevi care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat şi 12 elevi care au obtinut media 10 la evaluarea naţională au fost felicitati pentru aceste rezultate remarcabile. Alături le-au fost profesorii îndrumători, acei oameni care din dragoste de meserie şi de copii le-au arătat acestor elevi cum sa invete, dar şi spre ce sa se îndrepte, în funcţie de abilităţile fiecăruia. Doamna prefect i-a felicitat şi pe elevi şi pe profesori, dar şi pe părinţi care i-au susţinut mereu pe copiii lor şi i-au ajutat astfel încât performanţa şcolară sa fie singura grija a copiilor. Felicitări, dragi elevi, mult succes pe drumul pe care l-aţi ales!”, este textul care însoţeşte fotografiile postate pe pagina de Facebook a Prefecturii Prahova.

Stimulentele financiare se acordă fiecărui absolvent al clasei a VIII-a, respectiv a XII-a care a obţinut meidia zece la evaluarea naţională sau la Bacalaureat printr-o Hotărâre de Guvern. Banii pentru premiere nu sunt alocaţi de la bugetul judeţului, ci de către Ministerul Educaţiei Naţionale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: