Ghinionul artistei, norocul procurorilor. Cum a fost prinsă Lidia Buble dând mită şi ce a declarat la DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lidia Buble ”a căzut” pe interceptări făcute de procurorii antimafia într-un dosar de trafic de droguri FOTO Facebook/Lidia Buble
Lidia Buble ”a căzut” pe interceptări făcute de procurorii antimafia într-un dosar de trafic de droguri FOTO Facebook/Lidia Buble

Lidia Buble va fi judecată de Tribunalul Bucureşti într-un dosar în care este acuzată că ar fi mituit doi agenţi de poliţie de la Brigada Rutieră pentru a scăpa de verificarea alcoolemiei cu aparatul etilotest.

Cântăreaţa Lidia Buble a fost deferită justiţiei în 19 noiembrie 2021 de către procurorii DIICOT Ploieşti alături de alte trei persoane, doi agenţi de poliţie şi încă un bărbat vizat într-o anchetă de trafic de droguri. De şase minute şi cinci secunde, dar şi de mult ghinion a avut nevoie Lidia Buble pentru a ajunge în această situaţie. În noaptea de 15 februarie 2021, mult după miezul nopţii, cântăreaţa, aflată la volanul unei maşini, a fost oprită în Bucureşti de un echipaj de la brigada rutieră. Era un control de rutină, doar că Lidia nu avea actele în regulă şi, în plus ar fi refuzat ca agenţii să o testeze cu etilotestul în noaptea respectivă.

Cât e şpaga la poliţist să scapi de amendă

Ca să scape din încurcătură, a telefonat unui prieten să-l întrebe cum se procedează în astfel de situaţii. Bărbatul ar fi fost cel care a învăţat-o că poate scăpa de consecinţele legii dacă oferă bani poliţiştilor. Suma propusă a fost între 300 de lei şi 200 de euro. Buble a căzut în capcană fără să ştie, în timp ce procurorii au avut mare noroc, împuşcând patru iepuri dintr-o dată. Prietenul cu care Lidia s-a sfătuit era suspectat că este dealer de droguri şi filat de DIICOT Ploieşti. El avea telefonul interceptat, astfel că întreaga discuţie în care artista a fost sfătuită să mituiască poliţiştii a fost înregistrată.

Interceptau un dealer de droguri, dar au dat peste un corupt

Potrivit procurorilor, discuţia telefonică a fost purtată în noaptea de 15 februarie 2021 în intervalul orar 02:55:30 – 03:01:35. Cele şase minute de discuţii, în care Lidia a fost învăţată câţi bani să ofere poliţiştilor pentru a scăpa de amendă au fost suficiente pentru a fi incriminată. Deşi procurorii urmăreau o tranzacţie de droguri, au avut norocul să dea peste o instigare la fapte de corupţie care s-a si concretizat în mituirea unor agenţi de poliţie care, în schimbul banilor primiţi de la Buble, nu şi-ar mai fi respectat îndatoririle de serviciu.

”(…) inculpaţii, în calitate de lucrători de poliţie în cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, au pretins şi primit mită, suma de 900 lei, de la o inculpată, pe care au oprit-o în trafic, pentru efectuarea unui control de rutină”, se arată într-un comunicat remis presei de DIICOT.

Problemele Lidiei Buble

Lidia Buble avea două probleme pentru care ar fi putut fi sancţionată, arată procurorii. Era perioada în care nu se putea circula pe timpul nopţii fără declaraţie pe proprie răspundere, iar cântăreaţa se pare că nu avea documentul la ea. În plus, n-ar fi vrut să fie testată cu aparatul alcooltest. „Suma de bani primită de către inculpaţi cu titlu de mită a fost remisă de către o inculpată cercetată în cauză, atât cu scopul de a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional întrucât aceasta nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul panedmiei COVID-19, respectiv nu deţinea asupra sa documentele prevăzute la art. 35 alin. (2) din O.U.G. nr. 195/2002, fapt ce constituia contravenţie”, menţionează sursa citată.

A recunoscut faptele

Potrivit unor surse judiciare, Lidia Buble a fost citată la sediul DIICOT Ploieşti de trei ori, recunoscând faptele în timpul audierilor. Atitudinea sinceră este în beneficiul ei pentru că pleacă în instanţă cu un mare avantaj. Conform legii, inculpatul care recunoaşte faptele săvârşite beneficiează de o pedeapsă redusă cu o treime. Buble şi partenerul ei de dialog sunt judecaţi în stare de libertate, în timp ce agenţii de poliţie se află în control judiciar şi cel mai probabil îşi vor pierde locurile de muncă.

Lidia Buble este judecată acum pentru dare de mită, iar prietenul său, pentru instigare la dare de mită.

DIICOT Ploieşti şi-a făcut, de-a lungul vremii, un renume datorită unei lungi liste de vedete implicate fie ca suspecţi, fie ca martori, în dosare grele de trafic de droguri, inclusiv de cocaină. Printre acestea, s-au aflat Oreste Teodorescu, Răzvan Ciobanu, Raluca Bădulescu, Elis Armeanca, Marian şi Carmin Ionescu (Direcţia 5), dar şi Cheloo. Acesta din urmă a şi făcut un acord de recunoaştere cu procurorii ploieşteni, fiind condamnat la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii într-un dosar de trafic de cannabis.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Unde a fugit Lidia Buble, după ce a fost trimisă în judecată pentru dare de mită. Mesajele uimitoare ale artistei

Lidia Buble şi-a adus în ţară iubitul cubanez. „Mi-a pus Dumnezeu mâna în cap”. Cine este şi cum arată Harlys Becerra

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite