Fotografii magnifice făcute de un român în Italia neatinsă de virusul ucigaş: „Culoarea de lângă noi ne poate ajuta“

Fotografii magnifice făcute de un român în Italia neatinsă de virusul ucigaş: „Culoarea de lângă noi ne poate ajuta“

Fotografie surprinsă pe dealurile din regiunea Marche, Italia FOTO Ionuţ Burloiu

Un artist român, declarat fotograful anului 2018, titlu obţinut la concursul ”Fotograful Anului”, organizat de Bucharest Photofest a suprins imagini spectaculoase cu Italia unde virusul ucigaş încă nu a pătruns.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe dealurile din zona rurală a regiunii Marche, a treia cea mai afectată zonă din Italia de epidemia de coronavirus, natura refuză să intre în carantină şi oferă acelaşi spectacol de culoare ca în fiecare primăvară.

Imaginile au fost surprinse de Ionuţ Burloiu pe dealurile din apropierea oraşului Fermo, cu doar o zi înainte ca autorităţile să impună izolarea totală.

 O parte dintre fotografiile sale au fost postate pe Facebook, ca un fel de pansament pentru italieni greu încercaţi în aceste zile.

”Astăzi (9 aprilie - n.r.) se împlineşte fix o lună de la lockdown. Nu mai avem voie să ieşim afară decât o sută de metri pe lângă casă, nici măcar activitate fizică nu ne mai permit să facem. Visez la zilele în care să pot pleca din nou pe dealuri, dar văd şi partea pozitivă a acestei situaţii. 

Poate că este un moment pentru fiecare să facă curăţenie în toate sensurile, în case, dar şi în suflet”, spune Ionuţ Burloiu, tânărul stabilit în Italia de aproape 15 ani.

Ionuţ postează zilnic pe pagina sa de Facebook câte o fotografie reallizată de el în care a încercat şi reuşit să surprindă ceea ce Italia are poate mai frumos.

”M-a surprins în mod plăcut că a ajuns la oameni ceea ce am intenţionat eu să fac, iar ei mi-au mulţumit. A fost foarte plăcut să văd că pot da un pic de linişte. Ceea ce ne rămâne este speranţa, nu trebuie să cădem în depresie şi să intrăm în panică, iar culoarea de lângă noi ne poate ajuta”, spune Ionuţ Burloiu.

Imagine din oraşul Fermo, Italia, la zece zile de la declararea carantineri totale FOTO Ionuţ Burloiu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: