Fotografia pandemiei: un român din Italia a surprins o veveriţă cărând o mască: „N-am ştiut dacă să râd sau să plâng”

Fotografia pandemiei: un român din Italia a
surprins o veveriţă cărând o mască: „N-am ştiut dacă să râd sau să plâng”

Veveriţa cărând în lăbuţe o mască medicinală, posibil să fie fotografia pandemiei FOTO Ionuţ Burloiu

Ionuţ Burloiu (43 de ani), un roman stabilit de 20 de ani în Italia, este posibil să fi realizat fotografia pandemiei. Fotograful a reuşit să imortalizeze o veveriţă care căra în lăbuţe o mască medicinală, fără doar şi poate simbolul acestei perioade dificile prin care trece întreaga lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imaginile unice au fost suprinse la începutul lunii decembrie 2021 într-un pădure de pini din Porto Sant'Elpidio, un orăşel port la marea Adriatică, aflat în provincia Marche.

Ionuţ a explicat pentru ziarul ”Adevărul” că întreaga secvenţă a durat doar câteva secunde şi nu a reuşit ”să tragă” decât două cadre. Veveriţa, spune fotograful, a studiat masca medicinală pentru câteva momente, a ridicat-o cu gheruţele de pe jos, s-a îndepărtat cu ea către trunchiul unui copac, pentru ca în cele din urmă să o abandoneze.

”Totul a durat doar o clipă. Eram în parc, de fapt o pădurice pe malul mării, unde am mers să pozez răsăritul, şi, când m-am întors, am văzut veveriţa coborând din copac, a luat masca, a dus-o la gură, s-a plimbat cu ea un pic şi apoi a lăsat-o. A fost un moment foarte ciudat. Era drăguţ, dar în acelaşi timp trist. O senzaţie foarte ciudată. N-am ştiut dacă să râd sau să plâng”, a povestit Ionuţ Burloiu cum s-a petrecut întregul moment care a precedat realizarea celor două fotografii de mare excepţie.

FOTO Ionuţ Burloiu

Ionuţ Burloiu este din Câmpina şi a fost declarat fotograful anului 2018, titlu obţinut la concursul ”Fotograful Anului” , organizat de  Bucharest Photofest şi "Fotografia românească", eveniment al cărui juriu a fost prezidat de Roger Toth, membru al Societăţii Regale de Fotografie din Marea Birtanie. Fogografia care i-a adus marele premiu face parte dintr-un proiect amplu în timpul căruia românul a surprins peisaje spectaculoase din zonele rurale ale Italiei în toate cele patru anotimpuri. A mai concurat şi la alte competiţii de gen în Italia, iar o parte dintre fotografiile sale, imagini citadine din Torino sau piesaje cu licurici, au fost publicate în revista ”National Geographic”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările