FOTO Zece autobuze second hand, cu sistem video interior, de marţi, pe străzile din Ploieşti

FOTO Zece autobuze second hand, cu sistem video interior, de marţi, pe străzile din Ploieşti

Autobuzele vor fi puse de marţi în circulaţie

Operatorul de transport public din Ploieşti, SC Transport Călători Express SA, a primit în weekend cele 10 autobuze pe care le-a cumpărat, în urma unei licitaţii în valoare de 960.000 de lei, de la SC Best Omnibus din Sibiu

Ştiri pe aceeaşi temă

După mai multe licitaţii eşuate, la care nu s-au prezentat doritori, SC Transport Călători Express SA (TCE) a reuşit într-un final achiziţionarea a zece autobuze second hand care vor rula, începând chiar de marţi, pe traseele de transport în comun din oraş.

SC Best Omnibus din Sibiu, singura firmă care s-a prezentat la licitaţie, a livrat sâmbătă cele 10 autobuze MAN, dintre care şapte sunt nearticulate, iar alte trei articulate. De culoare roşu şi portocaliu, acestea au fost fabricate în anii 1998-1999 şi sunt dotate cu sistem video interior, de mare ajutor în înregistrarea eventualelor incidente sau infracţiuni care se produc în respectivele autobuze.

SC TCE Ploieşti avea alocată pentru acestă investiţie suma de 990.000 de lei, potrivit directorul societăţii, Cristian Iancovici, însă oferta firmei din Sibiu, mai mică cu aproximativ 500 de euro pentru fiecare autobuz, a făcut ca, în final, autobuzele să coste 960.000 de lei.

Autobuzele au un rulaj sub 800.000 de kilometri şi au podea apropiată de sol, pentru a permite accesul facil al persoanelor în vârstă şi a celor cu dizabilităţi.

Conform directorului Cristian Iancovici, cele 10 autobuze vor rula pe traseele 30, 1, 101 şi 102, iar în paralel, SC TCE va scoate din circulaţie mai multe autobuze vechi care sunt folosite în această perioadă din cauza scoaterii din circulaţie a tramvaielor pentru lucrările de modernizare a căilor de rulare la traseele 101 şi 102.

Foto

În parcul societăţii de transport public din Ploieşti se află 24 de troleibuze, 185 de autobuze şi 32 de tramvaie. Cel mai vechi autobuz, încă folosit pentru transportul din oraş, este din 1979, iar cel mai nou, din 2005.

Vă mai recomandăm

FOTO Un altfel de challenge: leapşa pe fotografii cu autobuzele din Ploieşti

Terminal de pasageri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Pe strada Găgeni apare un sens giratoriu

Cele 10 autobuze au sosit sâmbătă la Ploiești. FOTOGRAFII SC TCE Ploiești

Imagini din aceeasi galerie
  • Cele 10 autobuze au sosit sâmbătă la Ploiești. FOTOGRAFII SC TCE Ploiești
  • 7 sunt autobuze obișnuite, iar alte 3 articulate
  • Așa arată la interior autobuzele
  • Autobuz articulat, la interior
  • Autobuzele au fost cumpărate de o firmă din Sibiu
  • Autobuzele au spații pentru persoanele cu dizabilități
  • Autobuzele sunt dotate cu sistem video
  • Autobuzele vor rula pe traseele 30, 1, 101 și 102
  • Interior al autobuzelor venite la Ploiești
  • Autobuzele sunt de tip MAN
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările