FOTO Slăbiciunile tânărului milionar în euro Sebastian Ghiţă: ceasuri scumpe, obiecte de artă, maşini germane

FOTO Slăbiciunile tânărului milionar în euro Sebastian Ghiţă: ceasuri scumpe, obiecte de artă, maşini germane

Baschetul este una dintre cele mai vechi pasiuni. Sebastian Ghiţă este finanţatorul campioanei Asesoft Ploieşti. FOTO Adevărul

La 35 de ani, Sebastian Ghiţă este unul dintre cei mai tineri milionari din topurile financiarile de profil, cel mai bogat deputat din România, dar şi un mare colecţionar de ceasuri scumpe, obiecte de artă şi maşini puternice. Printre hobby-uri se numără şi echipa de baschet Asesoft Ploieşti, dar şi investiţii în media, ca patron al televiziunii RTV

Ştiri pe aceeaşi temă

Proaspăt ales deputat de Prahova din partea USL, după alegerile parlamentare din decembrie, omul de afaceri Sebastian Ghiţă este, dacă ar fi să ne luăm după declaraţiile de avere depuse la candidatură, cel mai bogat parlamentar al actualei legislaturi.

Doar colecţia de ceasuri, bijuterii şi obiecte de artă valorează 17 milioane de euro. Sebastian Ghiţă a trecut la această rubrică ceasuri de 900.000 de euro, bijuterii de 3,1 milioane de euro şi obiecte de artă de 13 milioane de euro, dobândite în perioada 1997 - 2012.

De asemenea, are depozite în bănci de 48 de milioane de euro şi a acordat un împrumut, unei persoane fizice, de peste 68 de milioane de euro. Sebastian Ghiţă mai deţine 3 terenuri în intravilan, dobândite în 1999, 2003 şi 2008, dar şi o casă, deţinută împreună cu soţia.

Cea mai mare parte a averii sale a fost obţinută prin grupul Asesoft, dar şi din servicii de distribuţie, producţie, servicii, vinificaţie – milionarul deţine Podgoriile Tohani  - şi imobiliare.

Baschet şi maşini puternice

Pasiunii costisitoare pentru ceasuri şi obiecte de artă i se adaugă una mai veche, de suflet, pentru baschet. Sebastian Ghiţă este finanţatorul echipei de baschet CSU Asesoft Ploieşti, campioană a României în mai mulţi ani. „Pasiunea pentru baschet este un foarte veche. Asta e, sunt un om previzibil“, spunea milionarul în euro, în 2011.

În acelaşi an, Sebastian Ghiţă mărturisea că este îndrăgostit de maşinile nemţeşti puternice, iar Mercedes este, de departe, marca preferată. „Mercedes este marca preferată. Acum conduc... copilul la grădiniţă. Într-un Mercedes, desigur“, glumea Sebastian Ghiţă.

Miliardarul din Ploieşti are, printre altele, un ML, renumit pentru fiabilitate şi siguranţă, acelaşi model ca şi cel condus de Şerban Huidu, după ce, în urmă cu câţiva ani, era văzut prin Ploieşti într-un BMW seria 7.

De asemenea, în 2008, el îşi lăuda noua maşină de la acea vreme, un Mercedes CL 65 AMG care dezvolta 612 cai putere. „M-am obişnuit cu maşini destul de puternice. Cea pe care o conduc acum, un Mercedes CL 65 AMG, este şi comodă, şi fâşneaţă, şi devreme acasă. Are un raport foarte bun între sportivitate şi eleganţă“, spunea atunci Sebi Ghiţă pentru site-ul 1001auto.ro.

Din 2011, Sebastian Ghiţă a devenit şi patronul România TV, după un scandal intens mediatizat al scindării Realitatea TV în două trusturi media.

Până anul trecut, Sebastian Ghiţă controla direct sau indirect grupul de firme Asesoft, dar a decis, cu puţin timp înainte să-şi depună candidatura pentru un loc de deputat, să-şi vândă acţiunile pe care le deţinea la companiile eMag, Flanco şi Asesoft Distribution, dar şi la alte firme IT&C, ceea ce i-a adus lichidităţi importante în conturi.

Sebastian Ghiţă este născut în 1978 şi este de profesie economist.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sebastian Ghiță și-a trecut în declarația de avere ceasuri în valoare de 900.000 de euro. FOTO arhivă Adevărul

Imagini din aceeasi galerie
  • Sebastian Ghiță și-a trecut în declarația de avere ceasuri în valoare de 900.000 de euro. FOTO arhivă Adevărul
  • Baschetul este o pasiune veche, după cum spune tânărul milionar în euro. FOTO arhivă Adevărul
  • Mașinile germane puternice au fost întotdeauna o slăbiciune pentru Sebastian Ghiță. FOTO arhivă Adevărul
  • În 2011, a devenit patronul RTV. FOTO arhivă Adevărul
  • Ultima pasiune pe listă este deputăția. Sebastian Ghiță este cel mai bogat deputat din actuala legislatură. FOTO arhivă Adevărul
Distribuie imaginea
citeste totul despre: