FOTO Un prahovean a câştigat pentru a doua oară titlul de „Cel mai mare mâncător de miere“

FOTO Un prahovean a câştigat pentru a doua oară titlul de „Cel mai mare mâncător de miere“

Cornel Şchiopu (centru) a băut 1,5 litri de miere în 17 secunde. FOTO Dana Mihai

Cornel Şchiopu, un bărbat de 31 de ani din Câmpina, a băut vineri, 1,5 litri de miere în 17 secunde. Şi-a bătut, astfel, recordul de anul trecut şi a câştigat un nou titlul de „Cel mai mare mâncător de miere“. Ineditul concurs a avut loc la Câmpina, unde se desfăşoară în acest weekend „Târgul Mierii“

Ştiri pe aceeaşi temă

„Târgul mierii“ de la Câmpina este cel mai important festival de profil, organizat în România. În fiecare an, în deschiderea târgului, organizatorii pregătesc câteva concursuri inedite, adresate apicultorilor şi vizitatorilor, răsplătite cu premii consistente.

Vineri, târgul a fost deschis de un concurs de degustare a mierii, la care competitorii au avut de ghicit cât mai multe tipuri din 10 sortimente de miere. Câştigătorul a fost un apicultor, Emil Enescu, dar pe locul doi s-a clasat chiar primarul din Câmpina, Horia Tiseanu, care a ghicit 5 tipuri de miere.

Cel mai urmărit concurs a fost, însă, cel pentru titlul de „Cel mai mare mâncător de miere“, mai ales că la start s-a aliniat câştigătorul de anul trecut, Cornel Şchiopu, un bărbat care a dat gata 1,5 litri de miere în 20 de secunde în 2012.

Doar două persoane au îndrăznit să-l concureze, un apicultor din Republica Moldova şi o femeie din public, însă, la 17 secunde de la începerea concursului, Cornel Şchiopu terminase carafa de 1,5 litri de miere, iar perdanţii au fost nevoiţi să se lase păgubaşi.

Foto
Cel mai mare mâncător de miere de la Câmpina

Bărbatul şi-a doborât recordul de anul trecut şi a câştigat şi o bicicletă pentru această performanţă. Organizatorii festivalului au dat asigurări că un astfel de consum, în timp atât de scurt, nu prezintă nici un pericol pentru sănătate.

Nu mă antrenez în mod special, este vorba doar de o strategie. Şi nu îmi este teamă că păţesc ceva, m-am simţit foarte bine şi acum un an, şi de data aceasta, după concurs“, ne-a spus Cornel Şchiopu.

Anul acesta se împlinesc 510 ani de la primul târg apicol organizat şi atestat documentar în Câmpina.  Peste 100 de apicultori din toată ţara sunt la Câmpina, de vineri până duminică, pentru a expune şi vinde zeci de sortimente de miere, unele foarte rare, precum cea de mentă, sânziene sau prun, produse apicole şi unelte şi echipamente apicole.

Imagini din aceeasi galerie
  • Când a terminat câștigătorul, ceilalți competitori abia băuseră o cantitate mică de miere. FOTO Dana Mihai
  • Bărbatul a câștigat o bicicletă pentru performanța sa. FOTO Dana Mihai
  • Primarul din Câmpina, Horia Tiseanu, a câștigat locul II la concursul de „Cel mai bun degustător de miere“
  • La concursul de degustare, concurenții au avut de ghicit cât mai multe tipuri din 10 sortimente de miere
  • Peste 100 de apicultori au venit la Târgul Mierii de la Câmpina. FOTO Dana Mihai
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: