FOTO Ploieşti: Înghesuială la moaştele Sfintei Parascheva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moaştele Sfintei Parascheva se află azi la Ploieşti
Moaştele Sfintei Parascheva se află azi la Ploieşti

Sute de credincioşi au trecut pragul Bisericii Sfânta Vineri, în speranţa că rugăciunile le vor aduce noroc în viaţă. Lăcaşul de închinăciune, care poartă şi hramul sfintei, a împlinit şi 130 de ani de existenţă, iar osemintele sfinte vor rămâne în permanenţă aici.  

Încă de dimineaţă, când porţile Bisericii „Sfânta Vineri" s-au deschis, sute de credincioşi au venit pentru a atinge şi a se ruga la moaştele Sfintei Parascheva pe care preoţii le-au adus special la Ploieşti pentru această sărbătoare.

pomana 1

„Am venit, acum, pentru că mai târziu trebuie să ajung la serviciu. Mi-am adus copilul la şcoală, care este chiar lângă biserică şi am vrut să trec să mă închin la moaşte şi să mă rog pentru sănătatea familiei mele", spune Mihaela Voicu, o ploieşteancă de 36 de ani.

Racla rămâne în biserică

Moştele Sfintei Parascheva au fost donate preotului paroh Mihai Petre de către Mănăstirea „Mihai Vodă" din Bucureşti. Ele au fost amplasate, astăzi, în curtea bisericii, tocmai pentru ca accesul pelerinilor să fie mai facil.

pomana

Toţi cei care doresc să atingă aceste rămăşiţele sfinte o pot face până diseară târziu, iar de mâine moaştele vor fi păstrate în biserică. Cu toate acestea, învălmăşeala nu a întârziat să apară. „Am venit să mă rog pentru sănătate. Aş vrea tare mult să stau şi la slujbă, pentru că am auzit de la părintele că va fi ceva special. Mai rău este cu înghesuiala, că aşa este mereu la slujbele importante, vine multă lume şi nu mai ai loc nici să te închini", spune Mărioara Tudor, o credincioasă de 67 de ani.

pomana 3

Preasfinţitul Episcop Ciprian Câmpineanu a fost prezent la acest lăcaş, unde, până la prânz, alături de un sobor format din mai mulţi preoţi, a oficiat o slujba religioasă. „Venim din Dâmboviţa, am mers ceva cu maşina, dar am vrut să fim prezenţi la acest eveniment important. Sunt multe de sărbătorit azi, la Biserica Sfânta Vineri şi cred că orice credincios ar trebui să se bucure de o asemenea ocazie", spune Iulian Marin, de 48 de ani.

Talcioc bisericesc

 În curtea bisericii a fost amplasat şi un loc special pentru comercializarea obiectelor de cult, oferta pentru enoriaşi fiind foarte bogată, de la brăţări şi mătănii, la icoane, toate cu „garanţia" sfinţirii la Ierusalim.

pomana 2

7.000 de sarmale au fost pregătite de biserică pentru credincioşii prezenţi la slujbă. După terminarea liturghiei, la ora 12.00, ploieştenii au fost serviţi în corturi speciale cu mâncare, iar traficul rutier a fost restricţionat în zonă.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite