FOTO Primul giratoriu suspendat din România este construit în Prahova

FOTO Primul giratoriu suspendat din România este construit în Prahova

Aşa va arăta la final giratorul suspendat de la ieşirea din Ploieşti, peste DN 1B. FOTO Adevărul Ploieşti

Lucrările pentru primul sens giratoriu suspendat din România au început în Prahova, la doar câţiva kilometri de Ploieşti. Construcţia, finanţată din fonduri europene, supratraversează DN 1B, şi va dura aproximativ doi ani

Ştiri pe aceeaşi temă

Una dintre cele mai aglomerate şi periculoase intersecţii din Prahova, poziţionată la ieşirea din Ploieşti către Păuleşti, Braşov (DN 1A) şi Buzău (DN 1B) va fi „dotată“, în aproximativ 24 de luni cu un sens giratoriu suspendat, prima construcţie rutieră de acest gen din România.

Pasajul rutier, cu o soluţie arhitecturală unică şi originală, va fi construit în localitatea Blejoi, în continuarea DJ 102 (Ploieşti –Păuleşti - Slănic Prahova) peste DN1B (Ploieşti - Urlaţi – Buzău).

Legătura de acces între cele două drumuri se va face prin bretele de acces denivelate şi un pod cu o lungime de aproximativ un kilometru. Inelul giratoriului va avea aproximativ 280 de metri.

La finalizare, giratoriul va înlocui intersecţia semaforizată existentă în prezent, deviind şi separând fluxurile de trafic, respectiv traficul general de tranzit de cel comercial în zona de dezvoltare din partea nordică a municipiului Ploieşti şi de cel periurban.

Proiectul  a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013 şi a primit finanţare europeană, valoarea lucrărilor fiind de peste 17,7 milioane de euro. 16,7 milioane de euro sunt asiguraţi din bani europeni nerambursabili şi prin program guvernamental, Consiliul Judeţean Prahova urmând să suporte diferenţa.

Durata de implementare va fi de 24 de luni din momentul semnării contractului (7 august), din care 18 luni vor fi de execuţie efectivă a lucrării.

De investiţie vor beneficia ploieştenii, dar şi localnicii din comunele din jur, aproximativ 100.000 de turişti care merg din Ploieşti spre Valea Prahovei, Cheia şi partea de est a ţării, prin Buzău, aproximativ 100 de firme care îşi desfăşoară activitatea în nordul Ploieştiului, participanţii la traficul de tranzit şi operatorii de transport în comun persoane care asigură legătura între Ploieşti si localităţile limitrofe.

Foto

Lucrarea, demarată marţi, va conduce şi la o reducere a timpului de călătorie de la 120 secunde pe vehicul la 25,3 secunde pe vehicul.

Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, a anunţat că pasajul va purta şi un nume, în urma unui concurs pe care îl va lansa în rândul tinerilor din Ploieşti.

Pe aceeaşi temă

Undă verde pentru giratoriul suspendat pe la ieşirea din Ploieşti spre Păuleşti

Liviu Dragnea a fost la Ploieşti pentru semnarea unui proiect de 78 de milioane de lei – un giratoriu suspendat peste DN 1B

Intersecția din nordul Ploieștiului unde va fi construit giratoriul suspendat. FOTO Adevărul Ploiești

Imagini din aceeasi galerie
  • Intersecția din nordul Ploieștiului unde va fi construit giratoriul suspendat. FOTO Adevărul Ploiești
  • Intersecția, poziționată la ieșirea din Ploiești, face accesul către Valea Slănicului, Cheia-Brașov și Buzău. FOTO Adevărul Ploiești
  • Giratoriul supratraversează DN 1B, Ploiești - Buzău. FOTO Adevărul Ploiești
  • Lucrările la pasaj au început marți, 10 septembrie. FOTO CJ Prahova
  • Lucrările de execuție efectivă durează 18 luni, iar durata totală a proiectului este de doi ani. FOTO CJ Prahova
  • Podul va avea o lungime de aproximativ un kilometru. FOTO CJ Prahova
  • Intersecția de la ieșirea din Ploiești este una din cele mai aglomerate și periculoase din județ. FOTO CJ Prahova
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările