FOTO Cadouri extravagante de 8 Martie: lingouri şi şampanie cu foiţă de aur

FOTO Cadouri extravagante de 8 Martie: lingouri şi şampanie cu foiţă de aur

Lingourile de aur sunt daruri care nu îşi pierd valoarea în timp. FOTO Dana Mihai

Pe principiul că „mai puţin înseamnă mai mult“, o firmă din Ploieşti are, pentru de 8 Martie, propuneri luxoase şi valoroase, la propriu. Toate au în comun aurul

Ştiri pe aceeaşi temă

Monede şi lingouri de aur de 24 de karate, ciocolată belgiană împachetată sub formă de lingou şi şampanie cu foiţă de aur comestibilă, într-o cutie-lingou, este oferta restrictivă, dar extrem de valoroasă, a singurei firme din Ploieşti care a „atacat“ această piaţă, foarte pe placul doamnelor.

Iar raţiunea pare să nu fi dat greş. Afacerile cu daruri sunt într-o continuă adaptare la piaţă, iar ideile importate de „afară“ au o rată incertă de succes pentru că se adresează unor clienţi cu un buget şi mentalităţi diferite. Cu toate acestea, primii cumpărători au apărut imediat. În mod surprinzător, aceştia au fost femei, dar şi firme interesate de cadouri originale şi luxoase pentru partenerii VIP.

Noi suntem obişnuiţi să dăruim ceva foarte mare, cât mai frumos împachetat, dar fără utilitate şi, deseori, fără valoare. De multe ori, chinezării sau bibelouri inutile. Atunci când m-am orientat către acest domeniu m-am gândit şi să schimb ceva, să învăţ oamenii să ofere un cadou atât frumos cât şi valoros. Aurul este o valoare în sine, care nu-şi pierde, ba chiar îşi creşte preţul în timp“, spune Stelică Stanciu, administratorul firmei, vorbind despre cadourile sub formă de lingouri şi monede de aur.

Pasionat de foarte mulţi ani de metalele preţioase, bărbatul s-a lovit de birocraţia din România încă de la startul afacerii. Pentru că vinde aur şi argint, doar aprobările necesare pentru acestea, dar şi actele pentru desfăşurarea de operaţiuni accizabile cu ciocolată şi şampanie au durat 6 luni.

Cel mai repede a mers cu partenerii de afară de la care importă şampania cu foiţă de aur şi ciocolata belgiană învelită luxos, în ambalaje aurii care imită perfect delicateţea unui lingou autentic. „Străinii, obişnuiţi să obţină cât mai repede profit, sunt cei mai buni parteneri. În primul rând, sunt foarte serioşi“, povesteşte Stelică Stanciu. După aventura documentelor, bărbatul şi-a mutat afacerea pe internet, mai aproape de clienţii pe care îi viza, iar comenzile şi livrările se fac exclusiv online.

Segmentul nu se adresează doar celor cu bani. Un lingou de aur, de 2 grame, costă 496 de lei, ajungând, prin proporţie, la peste 10.000 de lei pentru unul de 50 de grame. În mod similar, o monedă cu o valoare nominală de 1 pound, de peste 7 grame, cu chipul reginei Elisabeta a II-a, costă 1.700 de lei.

Foto

Şampania cu foiţă de aur, preferata japonezilor de Anul Nou

Şampania cu foiţă de aur comestibilă, adăpostită, cum altfel, într-o cutie aurie, sub formă de lingou, şi ciocolatele – lingou au apărut de la început în afacerea cu daruri din dorinţa de inovaţie, dar şi prin asocierea cu lingourile autentice.

În sine, spumantul din sticle este şi el valoros. Österreich Gold este produs în Austria, după metoda charmat, cu un buchet delicat de mere şi lămâie. Este cea  mai premiată şampanie pentru categoria sa. Cea mai originală calitate vine, însă, din foiţele de aur, de 23 de karate, injectate în sticlă printr-o metodă specială, astfel că fiecare pahar în care plutesc fulgii de aur devine un spectacol.

Nu degeaba este preferata multor vedete, care îi atribuie proprietăţi afrodisiace, dar şi a japonezilor, care o beau de Revelion pentru un an nou şi bogat.

O sticlă de 0,2 litri costă 30 de lei, una de 0,75 litri 70 de lei, iar cea de 1,5 litri 140 de lei. De asemenea, 10 bucăţi de ciocolată – lingou, fiecare de 0,85 grame costă 10 lei.

„În mod clar, de 8 Martie, sunt preferate şampania, ciocolata şi lingourile de aur, de 2 grame. Şi multe doamne au cumpărat astfel de cadouri pentru mame sau prietene sau doar pentru ele, pentru a savura o şampanie cu aur într-o zi specială“, ne-a mai spus Stelică Stanciu.

Șampania cu foiță de aur poate fi o alegere inedită pentru cadourile de 8 Martie. FOTO Dana Mihai

Imagini din aceeasi galerie
  • Șampania cu foiță de aur poate fi o alegere inedită pentru cadourile de 8 Martie. FOTO Dana Mihai
  • Efectul creat de foițele alimentare de aur este spectaculos. FOTO Dana Mihai
  • Șampania vine împachetată în cutii sub formă de lingouri
  • Chiar și ciocolata are formă de lingouri
  • Lingourile din aur sunt daruri care nu își pierd valoarea în timp
  • În același fel, o monedă din aur este o valoare în sine, universală
  • Stelică Stanicu are încredere în afacerea cu aur, fie că metalul este în șampanie sau sub forma unui lingou
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările