FOTO Bonele de la muzeu. Zeci de copii din Ploieşti îşi petrec vacanţa de vară la Muzeul de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeografii fac vacanţa de vară mai frumoasă copiilor din Ploieşti. FOTO Dana Mihai
Muzeografii fac vacanţa de vară mai frumoasă copiilor din Ploieşti. FOTO Dana Mihai

Zeci de copii din Ploieşti îşi petrec o mare parte din vacanţa de vară la Muzeul de Artă Prahova, printre opere ale unor autori renumiţi. „Bonele“ copiilor sunt angajaţii de la muzeu care îi învaţă să deseneze, să modeleze şi să transforme, prin reciclare, obiecte inedite

Demarat în urmă cu aproape 10 ani, programul „Vacanţa la muzeu“, derulat de Muzeul de Artă Prahova s-a bucurat de un succes crescut, de la an la an, în rândul elevilor din Ploieşti.

Aşa se face că, pe 2 iulie, data când a demarat ediţia din  acest an a programului, 40 de copii s-au prezentat la Muzeul de Artă, dornici să-şi petreacă cât mai colorat vacanţa de vară.

Mulţi dintre ei vin de ani buni la muzeu şi au mereu propuneri inedite pentru muzeografi, transformaţi pentru trei ore pe zi, în bone de ocazie pentru copii cu vârste între 5 şi 14 ani.

Succesul de care se bucură programul nu face decât să ne încânte, iar noi, la rândul nostru, facem toate eforturile să asigurăm supravegherea copiilor şi să îi cooptăm în activităţi cât mai interesante. Multe idei le-am primit şi din partea elevilor care au venit în anii trecuţi în vacanţă la muzeu“, ne-a spus muzeograful Corina Stoian.

La program vin, deseori, şi copii străini sau din alte judeţe, ajunşi în vizită la Ploieşti, la rude sau prieteni ai părinţilor.

În program nu sunt admişi copii cu vârste sub 5 ani, experienţa din anii trecuţi, când veneau şi copii de 3-4 ani demonstrând că aceştia nu se puteau concentra la activităţile plastice derulate la muzeu. Copiii sunt împărţiţi pe grupe de vârtă, mici şi mai mari, fiecare grupă fiind coordonată de doi angajaţi ai muzeului.

Interesul copiilor este atât de mare încât orice program de desen animat păleşte în faţa activităţilor de la muzeu. „Desene animate pot să văd oricând, la muzeu pot veni doar în vacanţă. Anul trecut am câştigat şi un concurs cu desenele făcute aici, aşa că o să vin în fiecare zi“, era entuziasmată o fetiţă de 8 ani, venită pentru al doilea an în vacanţă la muzeu.

Activităţile se desfăşoară în sălile muzeului în care sunt expuse lucrări ale unor autori celebri, români şi străini, astfel că elevii primesc comentarii de specialitate din partea muzeografilor şi învaţă despre curentele în pictură.

De asemenea, învaţă practic elemente de educaţie plastică (culorile primare, secundare, cele calde şi reci), modelează din plastilină, fac origami şi învaţă să facă din materiale reciclabile, precum pet-urile, ambalaje de brioşe, cartoane sau şosete avioane, suporturi de creion, pinguini, brăţări sau marionete.

6 lei pe zi sau 20 de lei pe săptămână

Programul se desfăşoară în perioada 2 iulie – 30 august, de marţi până vineri, între orele 10.00 – 13.00. Programul este deschis, putându-se opta pentru orice număr de zile, iar înscrierile se fac în dimineaţa fiecărei zile. Nu există condiţia ca cei mici să aibă aptitudini pentru artele plastice.

Costul unei zile de program este de 6 lei pe zi, de copil, iar pentru cei ce doresc să participe patru zile consecutiv în aceeaşi săptămână (de marţi până vineri), abonamentul săptămânal este de 20 lei, de copil. De asemenea, copiii trebuie să aibă la ei bloc de desen format A4, creioane de desen, gumă, acuarele, pensule, pahar de plastic pentru apă şi plastilină.

Mai puteţi citi

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Elevii din Prahova au depus 366 de contestaţii

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 Examenul de Bacalaureat la Limba Română, proba scrisă, din Prahova, între bursa zvonurilor cu Marin Preda sau Caragiale şi cruda realitate, poezia FOTO

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite