Fostul lider al sindicatului din Petrom Liviu Luca, condamnat definitiv la şase ani de închisoare, s-a predat la IPJ Prahova

Fostul lider al sindicatului din Petrom Liviu Luca, condamnat definitiv la şase ani de închisoare, s-a predat la IPJ Prahova

Liviu Luca FOTO Adevărul

Fostul lider al sindicatului din Petrom Liviu Luca, condamnat definitiv la şase ani de închisoare, s-a predat, vineri după-amiază, la sediul Poliţiei Judeţene Prahova, el urmând să fie încarcerat la Penitenciarul Mărgineni. Un alt condamnat în acelaşi dosar, Mihai Sorin, se află şi el în custodia poliţiştilor, urmând să fie dus la aceeaşi unitate de detenţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul lider de sindicat Liviu Luca s-a prezentat, vineri după-amiază, la sediul IPJ Prahova, pentru a fi încarcerat, după ce a fost condamnat definitiv la şase ani de detenţie pentru devalizarea companiei  PSV (fosta Petromservice), au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Prahova au pus, de asemenea, în aplicare şi mandatul de executare a pedepsei pe numele lui Mihai Sorin, unul dintre apropiaţii lui Liviu Luca, şi el condamnat în acelaşi dosar la trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Cei doi vor executa pedepsele la Penitenciarul Mărgineni, din judeţul Dâmboviţa.

Curtea de Apel Bucureşti a dat, vineri, sentinţa în dosarul Petromservice, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu fiind condamnat la şase ani şi două luni de închisoare. În acelaşi dosar, Liviu Luca a fost condamnat la şase ani de închisoare. Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi fostul director al Petromservice, Gheorghe Şupeală, în timp ce Octavian Ţurcan a fost condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Judecătorii i-au mai condamnat pe Zizi Anagnastopol, fostul director financiar al Petromservice, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pe Sorin Mihai la trei ani de detenţie cu executare, pe Bogdan Negrutzi la patru ani de închisoare cu executare, pe Graziano Rino Raichovich la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, în timp ce Mihai Viorel Rîmboacă şi Daniela Braşoveanu au fost condamnaţi la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, respectiv un an de detenţie cu suspendare.
 
Pe latură civilă, cu toţii trebuie să plătească 36 de milioane de euro către Petromservice.

În septembrie 2012, Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi foştii directori ai Petromservice Gheorghe Şupeală şi Zizi Anagnastopol au fost trimişi în judecată pentru spălare de bani şi delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind estimat la peste 83,5 milioane de euro.

CITIŢI ŞI:

Dosarul Petromservice. Sorin Ovidiu Vîntu, încarcerat după ce a fost condamnat la 6 ani şi 2 luni de închisoare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: