Fost puşcăriaş liberat pe baza recursului compensatoriu, condamnat din nou pentru tentativă de omor

Fost puşcăriaş liberat pe baza recursului
compensatoriu, condamnat din nou pentru tentativă de omor

FOTO Arhivă

Daniel Moroşan, un tânăr liberat din închisoare în baza recursului compensatoriu, a fost condamnat din nou la ani buni de închisoare, fiind găsit vinovat pentru tentativă de omor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul este acuzat că a încercat să omoare un bodyguard dintr-o discotecă din Mizil în timpul unui scandal din februarie 2020.

Tribunalul Prahova a decis în data de 13 aprilie 2021 să-l condamne pe Daniel Moroşan la şase ani şi şase luni de închisoare pentru tentativă de omor. La această sentinţă se va adăuga şi restul de pedeapsă pe care tânărul l-ar mai fi avut de executat dacă nu beneficia de prevedirile recursului compensatoriu, astfel că în final, pedeapsa este de aproape zece ani de închisoare.

Moroşan a fost reţinut duminică, 9 februarie 2020, fiind acuzat că a fost implicat într-un scandal care a avut loc într-o discotecă din oraşul prahovean Mizil.

Potrivit unor surse judiciare, Daniel Moroşan a spart un pahar, iar cu ciobul rămas a atacat bodyguardul cu care avea un conflict mai vechi. Victima a fost rănită în zona gâtului, iar medicul legist a apreciat că viaţa i-a fost pusă în pericol.

Daniel Moroşan este recidivist. El a fost condamnat la 7 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în 2015 pentru şantaj, dar în noiembrie 2019 a fost liberat condiţionat în baza recursului compensatoriu. El ar fi trebuit să rămână în spatele gratiilor până în data de 1.10.2022, dacă Tribunalul Prahova nu i-ar fi admis cererea de liberare condiţionată.

În România au fost liberaţi condiţionat peste 20.000 de deţinuţi, peste 800 fiind condamnaţi pentru omor şi aproape 600 pentru viol.

Citeşte şi:

Sex pe bani şi crimă într-o baie publică dezafectată. Cum a fost ucisă adolescenta de 17 ani din Ploieşti

Bărbatul care şi-a ucis iubita pentru că l-a minţit că este mai tânără, condamnat la zece ani de închisoare. Daunele uriaşe pe care trebuie să le plătească

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările