Fost director ANAF, audiat la Ploieşti într-un dosar de evaziune fiscală

Fost director ANAF, audiat la Ploieşti într-un dosar de evaziune fiscală

Fostul director ANAF a fost audiat la DIICOT Ploieşti. FOTO: arhivă Adevărul Ploieşti

Directorul adjunct al Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), Dumitru Constantin, fost director adjunct al Direcţiei Fiscale din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) în mandatul lui Sorin Blejnar, a fost audiat de procurorii DIICOT Ploieşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta este suspectat de legături într-un dosar de evaziune fiscală cu produse petroliere cu un prejudiciu estimat la 12 milioane de euro, informează Agerpres.

Şeful DIICOT Ploieşti, Ionuţ Botnaru, a declarat pentru sursa citată, că Dumitru Constantin a fost audiat de procurori întrucât există indicii că acesta ar fi sprijinit gruparea infracţională condusă de Silviu Florin Teodosiu care a fost destructurată la începutul săptămânii trecute.

Procurorii nu au luat nicio măsură împotriva directorului adjunct al ANA, cercetările în acest caz fiind în desfăşurare.

Gruparea infracţională condusă de Silviu Florin Teodosiu era specializată în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune şi spălare de bani, având ca obiect produse petroliere.

Gruparea acţiona în Bucureşti, Râmnicu Vâlcea şi Câmpina, iar membrii acesteia achiziţionau subprodus petrolier de la furnizori reali, după care, prin firmele administrate de patru dintre învinuiţi (20 de societăţi), se schimba calitatea mărfii, scriptic, din combustibil lichid uşor în motorină, după care se factura motorină către firmele deţinute de liderul grupului infracţional sau de alte persoane indicate de acesta, marfa fiind apoi vândută către diferiţi beneficiari drept motorină.

Acţiunea s-a finalizat cu arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a liderului grupării şi a unui membru, pe numele unei alte persoane fiind emis mandat de arestare în lipsă, aceasta fiind dispărută.

Un al patrulea inculpat este cercetat în stare de libertate, alţi doi fiind arestaţi în alte cauze.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de aproximativ 12 milioane de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările