Fiul unui deputat din Prahova, bătut la o petrecere de un fost angajat al Guvernului României

Fiul unui deputat din Prahova, bătut la o
petrecere de un fost angajat al Guvernului României

Marcel Păvăleanu, fostul angajat al Seretariatului General al Guvernului, acuzat că l-a bătut pe fiul deputatului Gabriel Zisopol FOTO stopinfractori.ro

Marcel Păvăleanu, fost angajat al Secretariatului General al Guvernului în timpul mandatului lui Victor Ponta, a fost trimis în judecată de procurorii ploieşteni sub acuzaţia de loviri şi alte violenţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Păvăleanu l-ar fi bătut la o petrecere pe Aris Zisopol, fiul deputatului Gabriel Zisopol, preşedintele Uniunii Elene din România. Printre victime, au fost şi două femei, părţi vătămate în proces.

Scandalul în care a fost implicat fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului s-a petrecut la un eveniment privat unde Aris Zisopol fusese invitat împreună cu ansamblul de dansuri populare elene din care face parte, potrivit unor surse.

Imediat după spectacol, Păvăleanu împreună cu un alt individ, ar fi încercat să abordeze într-un mod deloc politicos fetele din trupa de dans. În ajutorul lor a sărit Aris Zisopol, care a încercat să-şi protejeze colegele de cei doi indivizi care păreau să fie sub influenţa băuturilor alcoolice. Tânărul nu a făcut însă faţă furiei celorlalţi doi bărbaţi şi a căzut pe jos, se pare în urma unei lovituri destul de puternice care a avut urmări din punct de vedere medical.

Aris Zisopol, fiul deputatului din Prahova, este profesor de istorie şi predă la mai multe şcoli din Ploieşti. În paralel cu activitatea didactică, este implicat activ în viaţa culturală a comunităţii elene, fiind inclusiv instructor de dans şi component al ansamblului de dansuri populare elene.

Păvăleanu, apropiat al familiei lui Mircea Cosma

Pe de altă parte, Marcel Păvăleanu este conoscut în Prahova, şi nu numai, mai degrabă pentru activitatea sa infracţională decât pentru cea politică. Un apropiat al familiei fostului baron de Prahova Mircea Cosma, Păvăleanu a fost găsit vinovat de evaziune fiscală şi condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. El este inculpat şi într-unul dintre cele mai mari dosare de evaziune fiscală din Prahova, unde prejudiciul a fost calculat de procurori la 35 de milioane de euro. În dosar au fost trimişi în judecată, alături de fostul angajat al SGG, oameni de afaceri din Prahova, împreună cu firmele lor aflate ani buni în relaţii contractuale cu administraţia publică judeţeană, în perioada în care era condusă de Mircea Cosma. Acest dosar se judecă de aproape opt ani la Tribunalul Prahova şi se află încă în faza de fond.

Păvăleanu, fost preşedinte al organizaţiei PSD Plopeni, a ajuns să lucreze în cadrul Secretariatului General al Guvernului, în perioada în care Victor Ponta era premier, chiar dacă era urmărit penal. Când numele său a intrat în atenţa presei, odată cu dosarul de evaziune fiscală de 35 de milioane de euro, toată lumea s-a întrebat cum de a ajuns acestă să lucreze la SGG. "Nu e copil de pe stradă, e băiat cu facultate, cu vechime, cu alea", explica, în 2013, pentru Hotnews, Mircea Cosma.

De numele lui Păvăleanu se leagă declinul fostului baron de Prahova. Imediat după ce a fost arestat, DNA Ploieşti a declanşat percheziţiile la CJ Prahova, soldate cu reţinerea lui Mircea Cosma.

Procesul în care Păvăleanu a fost deferit justiţiei de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova nu a început încă pe fondul cauzei. Se discută acum neregularităţile din rechizitoriu, iar procesul se află încă în faza de cameră preliminară, următorul termen fiind stabilit pe 11 noiembrie.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Primul pion din familia condusă de la Prahova de baronul Mircea Cosma a fost condamnat pentru evaziune fiscală

Fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului, Marcel Păvăleanu a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările