Fiica de preot acuzată că a vrut să-şi omoare prietena scapă de tratamentul obligatoriu

Fiica de preot acuzată că a vrut să-şi omoare prietena scapă de tratamentul obligatoriu

Teodora se pregăteşte să participe la examenul de Bacalalureat

Ivan Teodora (18 ani), fiica de preot şi elevă în ultim an la un liceu de prestigiu din Ploieşti, scapă de obligarea la tratament medical. Această măsură a fost solicitată de procurorul de caz instanţei care judecă dosarul în care tânăra este acuzată de loviri şi alte violenţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

”(…) respinge propunerea de luare a masurii obligarii provizorii la tratament medical, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, (…) faţă de inculpata IVAN TEODORA, trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, conform soluţiei publicată marţi, 25 mai,  pe portalul instanţelor de judecată.

Judecătoria Ploieşti a decis tot marţi, 25 mai, că procurorii au administrat probele şi actele de urmărire penală în mod legal, şi a dispus începerea judecăţii pe fond a cauzei. Deocamdată nu a fost acordat un prim termen de judecată. Având în vedere că începe vacanţa judecătorească, cel mai probabil, Teodora va afla sentinţa în toamnă.

Teodora Ivan este acuzată că în seara de 15 februarie 2019, şi-a agresat prietena cu care locuia într-o garsonieră din Ploieşti. Victima a scăpat cu greu de furia colegei de cameră, fiind salvată  de un vecin care a auzit zgomote şi strigăte de ajutor.

Fata a fost reţinută de poliţie şi ulterior prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă sub acuzaţiile de tentativă de omor. Ulterior încadrarea juridică s-a schimbat în loviri şi alte violenţe. A stat în arest din 16 februarie până în data de 12 martie, când Judecătoria Ploieşti a refuzat să mai prelungească mandatul de arestare preventivă la solicitarea procurorilor. Instanţa a dispus atunci ca Teodora să rămână în control judiciar, cu interdiciţia de a se mai apropia de prietena ei, Marta, şi de rudele acesteia. În plus, instanţa a impus ca măsură preventivă ca Teodora să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice.

Pentru că era în ultimul an de liceu, fata a continuat să se ducă la şcoală şi să se pregătească pentru Bacalaureat şi va continua să frecventeze şcoala până ce instanţa se va pronunţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: