Fabricanţii de ţuică din Prahova şi Dâmboviţa, călcaţi de poliţia economică

Fabricanţii
de ţuică din Prahova şi Dâmboviţa, călcaţi de poliţia economică

Butoaie cu ţuică FOTO Poliţia Prahova

Cinci fabricanţi de ţuică din Prahova şi doi din judeţul Ialomiţa au fost călcaţi, luni dimineaţă, de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice. Poliţia îi acuză că au produs şi comercializat în mod ilicit ”produse accizabile”.

Deocamdată nu este clar despre ce cantitate de ţuică este vorba, percheziţiile fiind încă în curs de desfăşurare, potrivit Biroului de Presă al Poliţiei Prahova.

”Din cercetări au rezultat indicii că, începând cu luna octombrie a.c., persoanele bănuite ar fi desfăşurat activităţi directe de producere a rachiurilor de fructe, cu încălcarea normelor prevăzute de Codul Fiscal, care obligă la autorizarea ca antrepozit fiscal de către organele vamale competente şi plata accizelor la bugetul general consolidat”, se arată în comunicatul Poliţiei Prahova.

Poliţia nu a făcut publice informaţii cu privire la valoarea prejudiciului şi nici nu a oferit date cu privire la modul în care băutura alcoolică era comercializată, aceste date urmând să fie clarificate pe parcursul cercetărilor.

Persoanele bănuite vor fi conduse la audieri, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

La activitate participă poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova, reprezentanţi ai Direcţiei Regionale Vamale, pentru stabilirea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului, precum şi inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, în vederea clarificării respectării relaţiilor de muncă, dar şi a normelor de securitate şi sănătate în muncă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările