Exerciţiu de alarmare, miercuri, în Ploieşti. Semnificaţia sunetelor de sirenă

Exerciţiu de alarmare, miercuri, în Ploieşti. Semnificaţia sunetelor de sirenă

Sirenele vor răsuna pe 13 aprilie la Ploieşti FOTO Adevărul

Un exerciţiu de înştiinţare, avertizare, alarmare publică, evacuare şi intervenţie se va desfăşura miercuri, 13 aprilie, la Ploieşti. Sirenele vor începe să sune de la ora 11.00, iar în zona Gara de Nord va fi oprit traficul rutier

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri, 13 aprilie, în intervalul 11.00 – 11.30, în Ploieşti se va desfăşura un exerciţiu de  înştiinţare, avertizare, alarmare publică, evacuare şi intervenţie. 
La ora 11.00, prin sirenele de alarmare a populaţiei se va transmite semnalul „alarmă la dezastre“ care se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

De asemenea, în zona Gara de Nord – podul rutier str. G-ral Dragalina, se va simula o intervenţie pentru limitarea şi înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, inundaţiilor, poluărilor accidentale şi incendiilor.

La ora 11.30, prin sirenele de alarmare a populaţiei se va transmite semnalul „încetarea alarmei“ care se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

Pentru desfăşurarea exerciţiului, circulaţia rutieră va fi oprită în intervalul 10.45-11.45, în zona strada Poieniţei (integral) şi strada G-ral Dragalina (tronsonul de la intersecţia cu strada Transilvaniei până la Gara de Nord).

Mai puteţi citi

FOTO VIDEO Primul giratoriu suspendat din România a fost inaugurat la Ploieşti. 450 de primari din Republica Moldova au venit la eveniment

Bazinul Vega Ploieşti este închis din cauza unei avarii
 

citeste totul despre: