Elevul care a ameninţat că aruncă în aer două licee din Târgovişte a fost condamnat. Nu mai are voie să participe la concerte şi meciuri de fotbal

Elevul care a ameninţat că aruncă în aer două licee din
Târgovişte a fost condamnat. Nu mai are voie să participe la concerte şi
meciuri de fotbal

Sute de elevi şi profesori au fost evacuaţi din şcoală în ziua în care Robert Nisipeanu a ameninţat că aruncă în aer două licee de Târgovişte FOTO Adevărul

Robert Gabriel Nisipeanu (18 ani), elevul din Dâmboviţa care în primăvara anului 2017 a trimis mesaje Poliţiei şi Jandarmeriei ameninţând că va arunca în aer două licee din Târgovişte, a fost condamnat, miercuri de Curtea de Apel Ploieşti.

Instanţa a apreciat ca adolescentul să fie pedepsit cu măsură educativă a supravegheri pe o durată de 4 luni, perioadă în care va avea mai multe restricţii, printre care şi interzicerea de a participa la concerte sau la competiţii sportive.

Conform portalului instanţelor de judecată, Robert Nisipeanu va trebui ca timp de patru luni să  fie surpavegheat, dar în libertate, de Serviciului de Probaţiune Dâmboviţa. În această perioadă, tânărul nu va avea voie să participe la manifestări sportive, culturale ori alte adunări publice

“(…)aplică inculpatului Nisipeanu Robert Gabriel, măsura educativă a supravegherii, pe o durată de 4 luni sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Dâmboviţa, pentru comiterea infracţiunii prev. de art. 38 din Legea nr. 535/2004 . Potrivit art. 121 Cod penal impune inculpatului ca pe durata măsurii educative neprivative de libertate să respecte următoarele obligaţii: - să nu se afle la manifestări sportive, culturale ori la alte adunări publice; - să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Dâmboviţa, la datele fixate de acesta”, conform portalului instanţelor de judecată.

De asemenea, Robert Nisipeanu va trebui să plătească 2000 de lei cheltuieli de judecată. Sentinţa dată, miercuri, 20 decembrie, de Curtea de Apel Ploieşti nu este definitivă şi va putea fi atacată la Înalta Curte de Casaţie de Justiţie, atât de către procurori cât şi de inculpat.

Elevul din Târgovişte a fost deferit justiţiei în data de 10 iunie 2017, acuzat de  infracţiuni la legea privind combaterea terorismului. A ajuns în această situaţie după ce, în primăvară,  în data de 24 martie 2017 a trimis SMS-uri Poliţiei şi Jandarmilor în care ameninţa că va arunca în aer Colegiul Naţional ”Constantin Carabella” şi Liceul de Arte ”Bălaşa Doamna” din Târgovoşte. 

În acea zi, sute de elevi şi profesori au fost evacuaţi din şcoală pentru ca echipele antitero să verifice clădirile celor două unităţi şcolare. În tot acest timp, elevul “terorist” a făcut tot posibilul să nu se dea de gol în faţa autorităţilor, a venit la şcoală, s-a arătat la fel de mirat ca şi colegii săi de desfăşurarea de forţe din curtea liceului, a vorbit cu gardienii pentru a afla informaţii suplimentare şi a negat în permanenţă că el ar fi autorul atunci când un prieten l-a suspectat că el este expeditorul mesajelor.

A fost identificat şi prins în cele din urmă, iar în faţa anchetatorilor a precizat că a făcut gestul pentru că “se plictisea la şcoală”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările