Elevii Şcolii de Poliţie de la Câmpina, ţinuţi în frig pentru depunerea jurământului. Cinci au leşinat şi au avut nevoie de îngrijiri

Elevii Şcolii de Poliţie de la Câmpina, ţinuţi în frig pentru depunerea
jurământului. Cinci au leşinat şi au avut nevoie de îngrijiri

Mai mulţi elevi ai Şcolii de Poliţie de la Câmpina au leşinat în timpul jurământului  FOTO: DIANA FRINCU

Mai mulţi elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr“ din Câmpina au leşinat, vineri, în timp ce se aflau în formaţie, pe terenul de sport din curtea unităţii, cu ocazia depunerii jurământului militar. Cei 700 de elevi care au început cursurile şcolii în toamna acestui an au fost ţinuţi aproape două ore afară în frig.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai mulţi elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr din Câmpina au leşinat, vineri, în timp ce se aflau în formaţie, pe terenul de sport din curtea unităţii, cu ocazia depunerii jurământului militar. Cei 700 de elevi care au început cursurile şcolii în toamna acestui an au fost ţinuţi aproape două ore afară în frig, în condiţiile în care vineri, la Câmpina, la primele ore ale dimineţii s-au înregistrat temperaturi sub zero grade. Elevii erau îmbrăcaţi doar în cămaşă, sacou şi pantaloni dintr-un material subţire.

Cel puţin cinci dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportaţi pe braţe de colegii lor la punctul de prim ajutor amenajat special în curtea şcolii. În tot acest timp ceremonia a continuat. Oficial, colegii celor care au ajuns în Ambulanţă, au declarat că, cel mai probabil, tinerilor li s-a făcut rău din cauza emoţiilor, dar mulţi au recunoscut că ultimele zile au fost epuizante din cauza repetiţiilor legate de evenimentul de vineri.

Un câine comunitar a salutat în felul lui viitorii poliţişti

Solemnitatea momentului a fost pătată şi de apariţia, exact în mijlocul careului, a unui câine comunitar, chiar atunci când viitori poliţişti jurau credinţă patriei. Câinele a defilat minute bune prin faţa prezidiului şi elevilor, organizatorii au ridicat din sprânceană dezaprobator, dar nimeni nu a rupt rândul pentru a alunga patrupedul.

Un câine comunitar a salutat viitorii poliţişti

Până în acest an, depunerea jurământului militar era organizat la începutul lunii octombrie, atunci când vremea de afară nu era atât de aspră. Promoţia 2016-2018 a început cursurile mult mai târziu, în noiembrie, şi asta din cauza faptului că până acum în şcoală au fost instruiţi poliţiştii încadraţi, în vară, din sursă externă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: