FOTO Efectul Gloria, fenomen foarte rar, surprins în Bucegi. Spectacolul naturii a fost fotografiat de un ranger al Parcului Natural

FOTO Efectul Gloria, fenomen foarte rar, surprins în Bucegi. Spectacolul
naturii a fost fotografiat de un ranger al Parcului Natural

Efectul Gloria surprins în Bucegi FOTO ROMSILVA

Efectul Gloria, un fenomen foarte rar, cunoscut şi sub denumirea de „Spectru montan“ ori „Spectru Brocken“, se poate forma mai ales în zona montană în anumite condiţii meteo, de regulă atunci când ceaţă este densă, fie la apusul soarelui, fie la răsărit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spectacolul naturii fost surprins în imaginile de mai jos de către Valentin Bălan, ranger la Administraţia Parcului Natural Bucegi.

Imaginile cu spectacolul naturii au fost postate pe pagina de Facebook a Regiei Naţionale a Pădurilor.

„În condiţii propice, umbra observatorului este proiectată pe ceaţă. Picăturile minuscule de apă reflectă lumina soarelui înapoi către acesta, formând un nimb colorat în jurul umbrei.

Condiţiile rare se referă la refracţia şi dispersia luminii atunci când soarele, situat în spatele celui care observă, îi proiectează umbra pe un nor sau pe ceaţa situată mai jos decât poziţia acestuia, iar norul respectiv este format din picături de apă cu diametrul de dimensiune situată într-un interval bine precizat“, este explicaţia fenomenului, potrivit Regiei Naţionale a Pădurilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările