DSP Prahova: un singur pacient infectat cu coronavirus, la terapie intensivă. 65 de prahoveni s-au vindecat şi au fost externaţi

DSP Prahova: un singur pacient infectat cu coronavirus, la terapie intensivă. 65 de prahoveni s-au vindecat şi au fost externaţi

ATI, spitalul judeţean Ploieşti

La nivelul judeţului Prahova, în data de 20 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 498 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu.

Ştiri pe aceeaşi temă

 În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare şi, implicit, evidenţa DSP-ului, au ieşit şase persoane şi au intrat alte 281. În carantină instituţionalizată se află 209  persoane.

Dintre prahovenii confirmaţi cu noul coronavirus, şase au decedat, 65 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi. În prezent, în Prahova, la Terapie Intensivă se află un singur pacient cu COVID-19.  Acesta este ventilat mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi au acţionat pentru verificarea persoanelor aflate în evidenţe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locaţiilor de carantinare, fluidizarea circulaţiei rutiere, dar şi în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât şi o serie de agenţi economici.

Astfel, pe parcursul zilei de 19 mai 2020, în cadrul acţiunilor punctuale, au fost controlate şase societăţi comerciale, au fost legitimate aproape 400 de persoane şi oprite în trafic aproape 300 de autoturisme.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 184 de sancţiuni, în valoare de aproape 111.000 lei. 

  Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: