Două săptămâni cu temperaturi normale pentru luna octombrie, în Prahova. Ploi şi ninsori la munte

Două săptămâni cu temperaturi normale pentru luna octombrie, în Prahova. Ploi şi ninsori la munte

Vremea va fi capricioasă în următoarele două săptămâni în Prahova, cu temperaturi normale pentru această lună, dar şi cu episoade reci. FOTO Reuters

În jurul datei de 16 octombrie, meteorologii anunţă ploi în Muntenia şi o vreme în răcire, urmate de o încălzire a vremii şi temperaturi normale pentru luna octombrie. La munte va ninge, dar numai la altitudini mari

Ştiri pe aceeaşi temă

Prognoza realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru perioada 14-27 octombrie arată că în Muntenia, în primele trei zile ale intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime de 18-20 de grade şi minime nocturne de 10-11 grade.

În intervalul 17-18 octombrie, temperaturile vor scădea, astfel că valorile medii din cursul zilelor vor fi de 16-17 grade, în timp ce minimele nocturne se vor încadra între 6 şi 10 grade.

Începând cu data de 19 octombrie, vremea se va încălzi uşor, apoi temperaturile vor evolua în limitele normalului climatologic.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 16 octombrie, când vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate. 

Lapoviţă şi ninsori la munte

În zona montană din Prahova, în general, regimul termic se va menţine apropiat de cel climatologic normal, cu valori maxime în medie de 9-14 grade şi minime între 3 şi 7 grade.

Ceva mai rece va fi vremea în intervalul 16-19 octombrie, când media valorilor nocturne va fi în jurul a 0 grade, iar cea a temperaturilor maxime va fi de 5-8 grade.

Vor fi posibile precipitaţii slabe în mare parte a intervalului, însă în jurul datei de 16 octombrie acestea vor fi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ. În aceeaşi perioadă, pe fondul scăderii de temperatură , vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu precădere la altitudini mari.

Vă mai recomandăm

Termenul de depunere a dosarelor pentru ajutorul de încălzire a fost prelungit la Ploieşti

FOTO VIDEO Deszăpezirea de la iarnă se va face la Ploieşti cu maşini de teren

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările