Dorina Danielescu, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, declarată incompatibilă de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorina Danielescu. FOTO zf.ro
Dorina Danielescu. FOTO zf.ro

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate pentru că Dorina Danielescu exercită atât funcţia de procuror civil în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti cât şi calitatea de colonel în activitate

În urma evaluărilor efectuate de ANI s-a constatat că Dorina Danielescu se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 18 septembrie 2012 (dată la care Secţia pentru procurori din cadrul C.S.M. a hotărât respingerea cererii de transfer la Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel), întrucât exercită atât funcţia de procuror civil în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, detaşată la Ministerul Apărării Naţionale, cât şi calitatea de cadru militar în activitate.

Sunt încălcate, astfel, dispoziţiile din Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi ale Legii privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri.

Începând cu anul 2004, Dorina Danielescu ocupă funcţia de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

La data de 16 iulie 2012, prin Ordin al Ministrului Apărării Naţionale, Dorina Danielescu a fost chemată în activitate, cu gradul de colonel, confirmată în serviciul justiţie militară, şi pusă la dispoziţia Secţiei Parchetelor Militare, în vederea încadrării. Până la data constatării stării de incompatibilitate, ordinul prin care i-a fost acordat gradul de colonel nu a fost revocat, contrar prevederilor legale în materie.

La data de 18 septembrie 2012, prin Hotărârea Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, s-a hotărât respingerea cererii de transfer de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti la Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, formulată de procuror.

În comunicatul ANI se mai arată că, în conformitate cu art. 5, alin. (1) din Legea 303/2004, „Funcţiile de judecător, procuror, magistrat – asistent şi asistent judiciar sunt incompatibile cu orice alte funcţii publice sau private, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior, precum şi a celor de instruire din cadrul Institutului Naţional al Magistraturii şi al Şcolii Naţionale de Grefieri, în condiţiile legii”.

De asemenea, potrivit Legii 161/2003, „Funcţia de judecător şi procuror este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior”.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite