Doi prahoveni au murit din cauza virusului gripal. Şeful Departamentului Supraveghere epidemiologică DSP Prahova: ”Eram obligaţi să anunţăm?”

Doi
prahoveni au murit din cauza virusului gripal. Şeful Departamentului Supraveghere epidemiologică DSP Prahova: ”Eram
obligaţi să anunţăm?”

Două decese provocate de virusul gripal în Prahova

Doi pacienţi din judeţul Prahova, internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, au murit din cauza virusului gripal. Primul bolnav a murit încă din data de 21 ianuarie, iar cel de-al doilea a decedat în cursul zilei de marţi, 28 ianuarie.

 Informaţia a fost transmisă de Direcţia de Sănătate Publică Prahova doar la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Conducerea DSP Prahova a omis însă să comunice public prahovenilor situaţia, în ciuda faptului că Prahova se situează printre judeţele cu cele mai multe cazuri confirmate de gripă de tip A.

Contactat telefonic, medicul Dan Decebal, şeful Departamentului Supraveghere Epidemiologică şi Boli Transmisibile din cadrul DSP Prahova, a precizat că a anunţat decesele la INSP, aşadar informaţia era publică. ”Şi, eram obligaţi să anunţăm?”,a întrebat ironic medicul.

Acesta a adăugat că de acum încolo DSP va publica şi pe site-ul instituţiei informaţii de interes public cu privire la incidenţa cazurilor de gripă raportate în Prahova.

Cine sunt prahovenii ucişi de virusul gripal

Conform documentului postat pe site-ul https://insp.gov.ro/, primul pacient din Prahova ucis de virusul gripal este o femeie în vârstă de 65 de ani. Pacienta a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, era nevaccinată şi avea afecţiuni cardiace.

Cel de-al doilea pacient decedat din cauza virusului gripal de tip A a decedat marţi, 28 ianuarie, tot la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. Şi acest pacient avea condiţii medicale preexistente şi era nevaccinat. Este vorba despre un brăbat în vârstă de 46 de ani.

Cele mai multe cazuri confirmate de virus girpal de tip A au fost raportate în Bucureşti, Sibiu, Braşov, Cluj şi Prahova.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: