Doi turişti din Ucraina s-au rănit fugind de o ursoaică şi puiul ei, speriaţi de petardele aruncate de alţi oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Trasee pe Munte
FOTO Trasee pe Munte

Doi turişti din Ucraina s-au rănit în timp ce încercau să fuge din calea unei ursoaice cu pui, sâmbătă, în apropiere de Castelul Peleş. Ambii au traumatisme, dar sunt conştienţi.

UPDATE ora 19:42. Animalul a fost identificat. Este vorba despre o ursoaică cu un pui. Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia a decis tranchilizarea şi relocarea animalelor. Primarul a explicat că cei doi turişti nu au fost răniţi de ursoaică, ci într-un gard, în încercarea de a se îndepărta de ursoaica speriată din cauza petardelor aruncate de locuitorii din zonă.

IGSU a transmis locuitorilor un mesaj Ro-Alert. 


”Două persoane de naţionalitate ucrainiană au fost atacate de urs în zona Castelului Peleş şi prezintă traumatisme prin sfâşiere”, a transmis, sâmbătă, ISu Prahova. 

Este vorba despre un bărbat de 28 de ani, care a suferit plăşi prin sfăşiere la o mână şi la un picior, dar şi despre o femeie de 32 de ani, care are o rană la un picior. 

”Amândoi sunt conştienţi. La fata locului acţionează un echipaj SMURD”, a mai transmis ISU Prahova. 

Autorităţile locale au convocat o întrunire de urgenţă, deşi au menţionat că nu au fost anunţate de incident de către Dispeceratul 112, aşa cum prevede protocolul. În zonă sunt, de asemenea, organizate patrule pentru identificarea animalului periculos. 

Un martor a surprins în fotografii, în această seară, un urs în parcarea castelului Peleş, însă nu se cunoaşte cu siguranţă dacă este vorba de acelaşi animal care i-a atacat pe turiştii străini.

Ştire în curs de actualizare.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite